Humanitarni kutak

Septembarsko-oktobarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postovana braco i sestre, ova akcija se privodi kraju pa koristimo priliku da jos jednom apeliramo na sve one koji su u mogucnosti da se ukljuce i pomognu siromasne muslimane, jer ova akcija je od izuzetne vaznosti zbog zime koja je pred nama (na ovom linku mozete pogledati spisak uplata koje su pristigle za ovu akciju: https://www.n-um.com/?q=node/6216. A pomoc se prikuplja sa sljedece kategorije:

Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond) – Poštovana braćo i sestre, pokušaćemo da vam ovim pisanjem dočaramo važnost humanitarnog fonda NUM stranice iako je to nemoguće prenijeti i napisati na običnom listu hartije jer nije isto čuti ( pročitati) i vidjeti…vidjeti sve one porodice koje se obraduju vašoj sadaci kada im Uzvišeni Allah pošalje opskrbu vašim sebebom…samohrane majke, bolesna djeca, kolone potrebnih…iz raznih gradova i mjesta naše države….

Gledamo spiskove koje čuvamo u našoj arhivi svih ovih godina koliko živi ovaj fond….samo dragi Allah zna tačan broj pomognutih, usrećenih, bar na tren , na jedan dan…redaju se gradovi i mjesta..bili smo skoro svugdje putem naših saradnika…bar jedna porodica iz nekog mjesta…naravno, ima puno više potrebnih nego što mi možemo pokriti…i do mnogih još pomoć nije stigla, ali, eto trudimo se, uz Allahovu pomoć, onoliko koliko možemo da pokrijemo, da pomognemo..mi smo tu još uvijek, na terenu…ali, nakon Allahove, bez vaše podrške i učešća u ovom fondu mi nećemo biti u stanju da idemo dalje, stoga brate i sestro u Islamu, razmisli, zastani, pročitaj ovaj tekst, jednom, dvaput, triput…podrži ovaj fond u ime Alaha, nadajući se Njegovoj nagradi….i neka to bude neznatan dio tvoga imetka, ali neka bude redovno svaki mjesec….

Visina priloga nije bitna, može to biti i 5 KM mjesečno, bitan je kvantitet uplata i kontinuitet obzirom da naši video prilozi imaju po nekoliko hiljada pregleda, kada bi od toga svaki put hiljadu onih koji pregledaju poslali između 5 i 10 KM kao svoj prilog dobili bi pozamašnu cifru kojom bi u toku jednog mjeseca mogli pomoći blizu 100 porodica. Prioritet su nam samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i slično.

Apelujemo na sve one koji do sada nisu učestvovali u pomaganju ovog fonda da počnu sa pomaganjem ukoliko su u mogučosti, a naši saradnici će se, inshaallah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano. Izvještaj o uručenim sredstvima i eventualni video materijal moći ćete, kao i uvijek do sada, inshaallah, vidjeti u narednom periodu na NUM stranici.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”
_______________________________

Da‘vetski fond

Kao i svaki mjesec, i ovaj put prikupljamo pomoć u da‘vetski fond NUM stranice iz kojeg se finansira rad ove stranice (održavanje ove stranice i prikupljanje pomoći i za humanitarni sektor moguće je zahvaljujući novcu koji dolazi u da‘vetski fond), te, zavisno od sredstava koja pristignu u ovaj fond, pokušavamo da pomognemo što više da‘vetskih džemata, da‘vetskih projekata i daija širom BiH i Sandžaka kojima je potrebna pomoć za realizaciju ovih projekata.

Stoga vas molimo da ne zaboravite i ovaj fond jer, vjerujte, da od novca koji pristiže u njega ima velikog hajra, inšallah.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za davu”
_________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA OKTOBRA, INSALLAH.
********************************************

Onima koji milostinju budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita.” (Sura: Al-Hadid, 18)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta