Humanitarni kutak

Aprilska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre, ova akcija traje jos sedmicu dana, tj. do kraja ovog mjeseca, a pristigle uplate mozete vidjeti OVDJE. Za ove slucajeve se trenutno prikuplja pomoc:

1. Jasmin Ibrahimagic iz Zenice

Jasmin je bolestan vec 22 godine, a sve je pocelo sa dijabetesom da bi se ta bolest prosirila, tako da Ibrahim danas ima problema sa epilepsijom, visokim tlakom, ostecenjem vida, bubrega, nogu….Ibrahim je ozenjen i ima djecu.

Njegovu tuznu pricu mozete pogledati na ovom videu:

Kod uplata za ovog brata obavezno navesti “za Jasmina”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
__________________________________________________

2. Damir Huremkic iz Brcko distrikta

Damir (brat na gornjoj slici) je ozenjen i ima troje djece, nezaposlen je i ima problema sa ocnim vidom, i svaki dan sve manje i manje vidi. Za operaciju ociju potrebno mu je 2,5 hiljada KM, novac koji ne moze sam obezbjediti. Braca iz dzemata Brcko-Savjet su bili u posjeti kod Damira i potvrdili nam istinitost ove price.

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za Damira”
_________________________________________

3. Humanitarni fond NUM stranice

Braco i sestre, kroz ovaj fond je, do sada, ucinjen veliki hajr i mnoga braca i sestre su upoznate sa svrhom i ciljem ovog fonda, ali poslije sto smo postavili pismo one samohrane majke iz Zenice, koja nema cime da nahrani svoju djecu, javili su nam se mnogi novi i pitali kako da uplate svoje sadake za ovaj fond, pa cemo malo objasniti kako funkcionise sa ovim fondom.

Kao sto ste vidjeli u gornja dva slucaja, postavimo odredjene osobe i za njih se prikuplja pomoc i sva prikupljena pomoc za njih ide tim pojedincima ili porodicama licno, dok novac koji pristigne za hum. fond NUM stranice nije direktno odredjen ni za koga, vec se taj novac dijeli velikom broju siromasnih i bolesnih muslimana. Daju se po manje sume za hranu, lijekove, placanje ogrijeva ili stanarine, i posto, elhamdulillah, zna doci mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija sirom BiH. Prioritet nam budu samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i sl.

Ponovo apelujemo da nam javite ako poznajete kakve porodice ili pojedince koji su u teskom materijalnom stanju, kako bi i za njih odvojili dio sredstava iz ovog fonda.

Isto tako, ponovo upucujemo dovu Uzvisenom Allahu da obilato nagradi sve one koji pomazu ove akcije, jer bez Vase pomoci od svega ovog nista ne bi bilo.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”
______________________________________________________

4. Uplate za dawu

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomazete rad ove stranice, a takodjer se pomazu i dawetski dzemati u BiH, tj. pomazu se omladinske organizacije koje se, izmedju ostalog, bore i zalazu da poruka islama dodje sto veceg broja bosnjackog, a i drugih naroda koji zive na podrucju BiH (mi imamo kontakt sa velikim brojem dzemata u BiH, i ovaj broj se povecava, pa po okoncanju akcije, zavisno od kolicine novca koji nam pristigne, dijelimo tu pomoc dzematima).

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
____________________________________________

Uplate za ove slučajeve (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softić Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona, a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.
………………………………………….

Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!” (Kur’an, prijevod značenja El-Bekara, 272)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta