Humanitarni kutak

Aprilsko-majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Konačni spisak uplata (259 uplata) za februarsko-martovsku akciju možete pogledati na ovom linku: https://www.n-um.com/?q=node/5761, a sa današnjim danom započinjemo novu, aprilaku akciju, inšallah. Obzirom da stiže ljeto i ljetni raspusti, ali također i lijepi ramazan samim tim će se i povečati…

davetske aktivnosti mnogih udruženja i džemata, počev od info štandova, manifestacija, javnih tribina, raznih kurseva i halki te stoga vas pozivamo da posebno pomognemo ovaj fond koji već kontinuirano pomaže mnoga udruženja širom BiH i šire, a nemali broj puta im ova vaša pomoć bude jedini izvor prihoda kako bi organizovali tribine, info štandove, predavanja, halke Kur’ana, zatim platili kirije i režije, jer imamo udruženja koja funkcionišu od mjeseca do mjeseca boreći se da plate kiriju i režije. O bitnosti dawe suvišno je i govoriti, pa možda samo da kažemo da smo skromnog mišljenja da je širiti dawu danas preče nego mnoge druge stvari, obzirom da je narod duboko ogrezao u grijesima, neznanju i širku.

Također, kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a kao što smo već rekli pomažu se i dawetska udruženja i džemati u BiH, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjačkog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje.

U ovoj stranici mnogi od tih udruženja su vidjeli tračak nade obzirom da pokušavamo već godinama da, koliko toliko, pomažemo davetske projekte i udruženja širom BiH, pa i šire. Nebrojeno puta smo se svi uvjerili da zajedničkim snagama, i uz Allahovu pomoć, možemo putem davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogučnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetka.

Jer neki od nas se bore za ovu vjeru svojim imetcima, jer nemaju mogučnosti da direktno na terenu aktivno dijele letke i dvd-e, dok drugi opet nemaju dovoljno imetka za sadake, pa svoj udio daju tako što dijele letke i dvd-e koje je prva skupina platila…i tako svi zajedno činimo jedan tim, jedan saff Allahove vojske koja poziva ka dobru, a odvrača od zla i zato svako od nas treba da bude ponosan zato što je dio ovog velikog projekta.

Molimo Njega, Uzvišenog da nas učvrsti na tome putu i da nam pridruži sve one koji još nisu spoznali put Istine, te da mi budemo sebeb njihove upute, a ima li šta vrjednije i bolje na dunjaluku nego da Allah tvojim posredstvom uputi neku osobu. Molimo Allaha da svi mi prepoznamo vrijednost davetskog fonda i davetskog rada u našoj zemlji i šire.

Na ovom video klipu možete pogledati jedno udruženje koje se pomaže iz davetskog fonda NUM stranica već određeni period:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
______________________________________________

NACINI UPLATA

Vaše uplate možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MAJA, INSALLAH.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta