Humanitarni kutak

Avgustovska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije svega, svima vama, braćo i sestre, koji učestvujete u humanitarnim akcijama i projektima preko NUM stranice želimo da se zahvalimo na ogromnoj podršci koju nam pružate. U zadnje dvije akcije koje smo vodili: akcija za pomoć nastradalima od poplava i ramazanska akcija – prikupljeno je blizu 90.000 KM i ovom prilikom upućujemo dovu Allahu da vas obilato nagradi za svaku krunu, euro, dolar ili neku drugu valutu koju ste uplatili za siromašne ili za da’vu. Konačni spisak uplata za ramazansku akciju možete naći na ovom linku: https://www.n-um.com/?q=node/6029. U mjesecu avgustu prikupljat ćemo novac samo u jednu svrhu:

Kupovina objekta za udruženje “Svjetlost” Maglaj – Uduženje građana “Svjetlost“ Maglaj, sa Allahovim dopustom, uspjelo je nakon velikog i nesebičnog truda, zalaganja i odricanja te dobrovoljnih priloga braće muslimana da sakupi većinu potrebnog novca za kupovinu kuće u samom gradu Maglaju, u blizini srednjoškolskog centra i osnovne škole. Cilj kupovine kuće je da se obezbjedi trajno sjedište Udruženju, kao i to da Udruženje i dalje radi na širenju Allahove vjere i pozitivnih vrijednosti u društvu. Također kupovinom kuće želimo obezbjediti našoj djeci mjesto gdje će moći nesmetano obavljati namaz, skloniti se sa ulice, gdje će se pomoći u stjecanju svoje naobrazbe.

Inače udruženje Svjetlost i njeni članovi nisu nepoznanica u gradu Maglaju niti je Udruženje novijeg postojanja. Udruženje ima svoja redovna sedmnična predvanja, halke Kur`ana, vjeronauku, ramazanske aktivnosti i drugo. Vrijedno je napomenuti i to da je Udruženje ili njeni članovi, dalo veliki doprinos u nedavnoj pomoći gradu Maglaju i da su radili na implementaciji i donacija NUM-a. Ne želimo da vam držimo predavanja oko vrijednosti udjeljivanja, jer smo duboko ubijeđeni da je to poznato kod vas, već vas želimo pozvati, kao što smo to učinili i sa nama samima, na odlučnu akciju u prikupljanu preostalog dijela novca i kupovine kuće, jer su nasljednici kuće dali kratak vremenski period za kupovinu i bojimo se da nakon njega neće biti više prilike. Molimo Allaha da vam ukabuli ramazan i da vam omogući da radite za njegovu vjeru islam.

Vaš brat u islamu mr. Osman Smajlović, predsjednik udruženja Svjetlost, Maglaj 31.07.2014.g.
Kontakt +38762000132 i svjetlost0@gmail.com

OBAVEZNO PROČITAJTE O AKTIVNOSTIMA UDRUŽENJA “SVJETLOST” NA OVOM LINKU: https://www.n-um.com/files/Opis%20aktivnosti%20udruzenja%20Svjetlost.pdf.

Prilikom uplate navedite “Za kupovinu objekta”
_________________________________________________________

Način uplata:

BANKA

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplaćivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braći i sestrama, koji svoje donacije šalju putem pisama, jeste da ta pisma malo bolje zalijepe, nije na odmet i upotrijebiti selotejp traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zalijepiti, a da se uopšte ne može primjetiti da je pismo otvarano.

PAY PAL

Vaše donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com
__________________________________________________________________

Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna” (Sura Bekare, 261 ajet)

Božiji poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Kad umre sin Ademov, prekida mu se djelo, osim u tri slučaja: trajna sadaka, znanje kojim se koriste ljudi i dobro dijete koje se moli za njega.” (Hadis bilježi imam Muslim)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta