Sihr i džinni

Deset savjeta kako se sačuvati od napada šejtana i džina

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

– ZIKR: Zikriti, to jeste spominjati Allaha sto cesce, naprimjer: SubhanAllah, AllahuEkber, La illahe illalah, Estagfirullah, Elhamdulillah, itd.

– ABDEST: Biti pod abdestom stalno, to jeste uzeti abdest i kad se izgubi odmah ga promijeniti i nastojati da se bude pod abdestom sto cesce. Abdest uzimati i prije spavanja.

– KLONITI SE GRIJEHA: To jeste kloniti se svega sto je Uzviseni Allah zabranio kao maprimjer: blud, alkohol, laz, kradja, ogovaranje i mnoga druga zabranjena djela.

– HRANA: Jesti prije svega samo halal i dozvoljenu hranu. Takodje jesti datule (hurme), piti maslinovo ulje, piti vodu na koju su nauceni kuranske sure i ajeti, jesti med.

– VJERA: To jeste klanjati sve namaze redovno i pridrzavati se vjere i njenih pravila, postiti ramazan, placati zekat, i davati sadaku. Cvrsto vjerovati u Allaha i oslanjati se na Njega i Njegovu pomoc, upucivati Allahu dove za ozdravljenje i zastitu od napada djina i sejtana. Biti pobozan musliman i nastojati pridrzavati se svih Islamskih propisa Allahovih naredbi i kloniti se Njegovih zabrana.

– KUR’AN: Pustati suru El-Bekare da uci u kuci ili stanu gdje osoba boravi i uopste slusati ucenje kurana je dobar ljek protiv napada djina i sejtana. Slusati rukiju.

– DOVA: Upucivati Allahu dove i traziti od njega ljeka i pomoc. Dove se mogu upucivati svojim rijecima ili uciti dove koje je ucio Allahov Poslanik s.a.v.s. Ove dove se mogu naci u zbirci dova.

– UMJERENOST: Izbjegavati pretjeran smijeh, pretjeran plac, pretjerano tugovanje, ljutnju, pretjeranu radost, pretjerivanje u hrani. Znaci izbjegavati pretjerivanje u bilo cemu jer su stanja pretjerivanja prilika za sejtane i djinne da napadnu covjeka.

– POKAJANJE: Vrlo je vazno da se covjek cesto kaje Allahu iskreno za sve svoje pocinjene grijehe da od Njega zatrazi oprost i pomoc i uputu.

– POKORNOST: Pokornost Alahu i njegovom poslaniku s.a.v.s.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta