Šaljive priče

Dvije šaljive priče

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Šaljiv susret sa neoženjenim mladićem

Prije nekoliko dana bio sam sa šejhom Halidom u Ministarstvu zdravstva kad je u lift zajedno s nama ušao jedan Egipćanin. Bio je veoma uredan, lijepo odjeven, utegnut, imao je kravatu… Poselamio sam ga i upitao: “Kako si, inžinjer? Jesi li oženjen?” On odvrati: “Ne, dovi za mene.” Rekao sam: “Allah ti dao čestitu ženu”, a on reče: “Amin.” Dodadoh: “I dobru.” “Amin”, odvrati on…

“I umiljatu”, opet rekoh.
“Amin”, nastavi on.
“Slatku kao ja”, rekoh opet (šejh sa gornje slike, n. op.).
Na to on reče: “Ne šejh, ti doviš protiv mene! Doviš protiv mene! Što si okrenuo dovu protiv mene, na početku je bilo dobro?!!
“Allah te uputio, zar nisam sladak?!”, upitah ga, a on reče: “Ma daj šejh, molim te…!”
________________________________________

Šaljiv slučaj na hadžu

Dok sam obavljao hadž, kod džemreta sa vidio jednog Pakistanca, koji je u rukama držao kamen veći od ove kutije (pokazujući oveću kutiju, op.). Uhvatio sam ga za ruku i rekao: “Prijatelju, ovaj je kamen problem, razbit ćeš nekom glavu”, a on reče: “Ne, ti ne znaš. Velika džemreta – veliki šejtan – veliki kamen.” Pogledah ga i rekoh: “Ne može to tako, urazumi se!”

“Ne, ne, ne, ne…, ti ne razumiješ”, bio je odlučan ovaj Pakistanac. Dok sam pokušavao raspraviti to s njim, on mi reče: “Ja tebe znam.” Kad je rekao da me zna, obradovao sam se i pomislio da me možda vidio na TV-u i da će odustati od svoje namjere da baca ovaj veliki kamen. Upitao sam: “Ko sam ja?”, a on odvrati u srdžbi: “Ti si šejtanov brat.”

Sa predavanja šejha Suleymana El-Jubailana
Obrada: YT kanal: Džemat Donji Gostović
Za N-um.com pripremio Admir Ćomić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta