Rekaik

Džennetsko dijete

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dok su joj suze tekle iz ociju i cijepale mi srce, prijateljica je pricala…

“Nisam mogla vjerovati sta je pedijatar rekao. Zbunila sam se kada sam cula da je moja slatka djevojcica mentalno i fizicki zaostala. Odbacila sam njegove rijeci i optuzila ga za gresku. Odlucila sam odvesti kcerku u najbolje svjetske bolnice. Vijest se na moje srce srucila poput munje – kcerka mi je ipak, tjelesno i mentalno zaostala. U potpunosti sam izgubila nadu i pala u ocaj. Prezivljavala sam teske, besane noci razmisljajuci o ovoj devojcici. Svijet nije ono sto poznajem niti mi vise ista znaci…

Pocela sam osjecati grizu savjesti jer sam vijest o rodjenju djevojcice docekala sa srdzbom i placem. Mozda mi je ovo kazna. Nastojala sam odstraniti tugu i pomoci kcerki da savlada neke vjestine koje ce joj koristit u zivotu. Ali, gorka cinjenica je da mi kcerka boluje od najtezeg vida bolesti tako da se nije okoristila od ovih vjezbanja.

Ocajanje me je pocelo muciti, predala sam se sjeti. Zapostavila sam dom, djecu i sebe potpuno sam klonula duhom. Negativne misli su me razarale. Bolovala sam od cudnih stvari, lijenost i ocaja, izgubila sam nadu i potpuno se razocarala u zivot. Imala sam ruzne misli i vesvese, cudne i bolne. Sta mi se dogodilo? Sta mi je donijelo pesimizam, negativnu auru i otudjenost od kuce i porodice?

Da, ja sam urecena. Mora da su me neki ljudi iz zavisti zbog Allahovih blagodati urekli. Moram potraziti nekoga ko ce mi uciti Kur an. Potrazit cu ucenjaka koji ce zlo otkloniti od mene. Ali zbog cega ne bih otisla kod te i te zene, ona je daija.S vi poznanici kazu da je dobra.

Otisla sam i ona mi je posto je proucila rukju, kazala: Sestro, ti ne bolujes od uroka, kao sto mislis.T voj glavni problem je slabost imana…Ne, ja sam snaznog imana, ja sam muslimanka…ja klanjam…

Ono na sto se zalis su znaci udaljenosti od Allaha i slabosti imana. Ako se zelis osloboditi vrati se Allahu i iskreno se pokaj. Ispuni srce ljubavlju prema Njemu. Znas li sta je to? To je iskrenost prema Allahu, lijep ibadet i trazenje utocista kod Njega. Klanjaj skruseno, obavljaj nocni namaz, posti radi Allahahova lica, trazi korisnu nauku i budi strpljiva i zadovoljna onim sto ti je Allah odredio.”

Da istinu je rekla ova iskrena zena. Trebam se strpjeti i biti zadovljna Allohom odredbom. Pocela sam ici putem koji vodi Allahu. Mushaf mi je postao drug u iskusenjima i tegobama. Zikr mi je postao opskrba u samoci, a izlaganje problema Allahu dostojanstvo i slast. Za samo nekoliko dana, svjetlo vjere je zamjenilo tamu tuge koja mi je nastanjivala srce. Kako divan osjecaj. Prije to nisam znala.

Zivot mi se promijenio. Sada na njega gledam prizmom vjerovanja. Zivot je prijatan, okicen Allahovom blizinom. Osjecaj srdzbe i ljutnje pretvorio se u osjecaj zadovoljstva Njegovom odredbom. Cvrsto sam vjerovala da ono sto me zadesilo nije me moglo mimoici i zbog toga sam se smirila. Moje srce je odahnulo. Utonula sam u dubine vjere i islamske nauke. Uvjerila sam se u Allahovu milost i shvatila da nesreca i sikusenje nisu samo Allahova kazna vec mogu povecati stepene vjerovanja.

Allahova blagodat je i u tome sto mi je omogucio da otvorim specijalnu skolu za mentalno i tjelesno nerazvijenu decu. Ova skola je koristila vjernicima, ali ne i mojoj kcerki. Ona boluje od najtezeg vida ove bolesti. Sretna sam, jer koristim muslimanima.”

Molim Allaha da nam primi trud. Svaki put kada pogledam, zahvalim se Allahu sto u mom domu zivi dzennetsko dijete!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta