Sihr i džinni

Džinski napadi u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovi dogadjaji su mi se desavali prije nekoliko godina iz noci u noc. Legao bih spavati, i kao po nekom pravilu bi me oko pola dva iza ponoci probudilo neko trnjenje u tijelu i glavi, zatim bih osjetio veliki strah i to bi potrajalo jedno vrijeme, dok ne bi dosao sebi iz tog bunila. I tako iz noci u noc, kao sto rekoh, kao po nekom pravilu u isto vrijeme. Jedne noci sam…

citajuci nesto, zaspao na sofi u dnevnoj sobi. Kao uobicajeno probudio me je onaj isti osjacaj, osjacaj velikog straha koji je prerastao u paniku. Onaj ko ovo nije dozivio ne zna kako se covjek tada uplasi, kada je u polubudnom stanju. Na obliznjem stolu sa imao mp3 uredjaj sa kur’anskom surom El-Bekara, tako da sam to nekako mahinalno uzeo, ukljucio i stavio slusalice u usi.

U tom trenutku mi je se strah mnogostruko povecao i da se nisam prisjetio porodice i komsija, poceo bih da urlicem od panike i straha. Sve je se ovo desavalo u trenucima kada sam bio u polusvjesnom stanju, niti sam spavao, a niti sam bio skroz budan. Kao sto spomenuh strah u meni je rastao velikom brzinom i osjetio sam da mi se u tijelu ili glavi odvija zestoka borba. S jedne strane strah je rastao, a na drugoj strani sura Bekare je neumoljivo ucila i davala mi neku sigurnost i smirivala me.

Osjecao sam da mi ono sto mi daje strah, da pocinje da se bavi samim sobom i da ga ucenje Kur’ana zestoko muci, pa osjetih da me strah poce popustati. Tijelo mi se poce smirivati i osjetih toplinu i smiraj. Sura El-Bekara je i dalje milozvucno ucila. Poslije ove noci nisam vise imao ovakvih napada.
********************************************************
NEKOLIKO SAVJETA OD REDAKCIJE OVE STRANICE

Oni koji imaju problema sa dzinnima (sihrom, urokom ili messom) najcesce posljedice njihovih napada osjecaju prilikom sna, odnosno kasno u noc pocinju njihovi napadi, jer tada najlakse mogu uplasiti covjeka (kad insan spava ili je u polu budnom stanju). Ti napadi mogu biti svakonocni ili u odredjenim danima u sedmici ili mjesecu, a najcesce vrijeme napada je izmedju 1-4 sata iza pola noci. Covjek usnije strasne snove, ili neki cak osjete dodire ili cuju glasove (u nekim slucajevima ljudi vide neke utvare, osjete pritiskanje, drzanje itd.) i ovo cesto insana probudi i onako u polubudnom stanju se nastave daljni napadi.

Covjek osjeti strah i paniku, koja se rijecima ne moze opisati, i najvjerovatnije se covjek ne bi ovako uplasio da je insan budan i svjestan, ali dzinni koriste bas ovakve situacije da plase ljude u ovakvom stanju i kada je tama okolo. Evo nekoliko savjeta koji covjeku mogu biti od velike koristi u ovakvim situacijama:

– imati upaljenu nocnu lampu u sobi u kojoj se spava (izbjegavati da bude skroz mrak u sobi)
– ako je se u mogucnosti ne spavati sam u sobi
– u blizini imati nesto na cemu se moze upaliti da uci sura El-Bekara (mp3, mobilni i sl.) i to upaliti da uci kada covjek bude uplasen i probudjen iz sna

– poprskati postelju, gdje se spava, vodom nad kojom su proucene sure: Fatiha, Ihlas, Feleq, Nas i ajetul Kursijj
– poslije aksama pustati suru El-Bakara da prouci u kuci (ako se ne moze uvijek stici da se pusti cijela sura da prouci, onda pustiti da prouci ajetul-Kursijj i zadnja tri ajeta iz ove sure – a taj kratki dio mozete naci ovdje.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta