Brak i islamska porodica

Govori lijepe riječi svojoj supruzi – poučno i smiješno

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pita šejh:  “Kada si posljednji put poslao supruzi SMS?”
“Zbog čega bih, to je košta previše? Ne zaslužuje to?”
Ne brate, dok si u svojoj kancelariji, šta fali da joj pošalješ poruku “Volim te”, “Nedostaješ mi”?
“Šejh… To je neumjesno. Ja da govorim svojoj supruzi volim te?”

Braćo, Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je ovo govorio. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kad god bi Aiša pila mlijeko iz čaše, on bi je uzeo, potražio otiske njenih usana i pio odatle.

Danas, muž kaže: “Draga donesi mi kašiku da jedem”. A ona odgovori: “Uzmi moju kašiku.” A on kaže: “Jesi li normalna. da jedem sa njom iza tebe? Operi je sedam puta vodom i jedanput zemljom i donesi je…” Kakav je ovo muž?

Brate, ovo je tvoja supruga. Poslanik, alejhi salatu ve sellem, bi gledao odakle je odgrizla parče mesa i stavio usta na taj dio. Ovo je ljubav koju želimo, zato joj pošalji SMS. Kada se vraćaš s posla, kupi joj ružu od sedam rijala. Kupi joj haljinu koja joj se svidi da moze imati na sebi kada bude medju sestrama…

A poruka sestri, kada vidiš muža da završava sa tuširanjem, a većina muškaraca radi ovo, stanu ispred ogledala i rade ovo, natežu mišiće, i kada je pita: “Draga kako izgledam?” Ona odgovori smijanjem pola sata, smije se, šta je sad? Kada se tako smije pola sata on je hoće razvesti. Naprotiv, kada ovo kaže, ona treba reći: “Mašallah, ne znam jesu li ili tvoji ili Švarcnegerovi bicepsi veći. WOW, kako prelijepo izgledaš ljubavi, moj voljeni..”, trebaš sestro reći ovo.

Ovo povećava ljubav, a ista stvar važi i za muškarce, kada je draga sva dotjerana i ide na vjenčanje ili na neku zabavu i pita: “Kako izgledam?” A on kaže: “Je li to kćerkina haljina?” ,,Ne zašto?” -,,Previše je uska, vidim kako ti se salo odcrtava. Ne stoji ti dobro.” Ne brate, ovo je pogrešno, laži, laži kako bi rasplamsao ljubav, pa kada je vidiš ovakvu, reci: “Allaha mi, ne znam ko koga čini lijepom… ti činiš ovu haljinu tako lijepom, a ne ona tebe…”

Trebaš pokušati što više da uvećaš ovu ljubav, a ovo zahtijeva mnogo diplomatije, ali nije nešto teško, to je umjetnost, i inšallah, Allah će stvari učiniti boljim.

Sa predavanja šejha Asima el-Hakima

 

 

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta