Humanitarni kutak

Hoćemo li im pomoci?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zbog prilicno malog odaziva za januarsku akciju, odlucili smo da tu akciju produzimo i u februaru, inshaAllah, a ovdje dolje mozete procitati nekoliko slucajeva za koje ce pomoc iz fonda NUM stranice ici (pogledajte i donji video): 1. Esselamu alejkum braco. Samo zelim da vas pitam hocel ubrzo doci novac u Fond koji je planiran za BiH. Znam da ste rekli da cete poslati nesto novca za A. i njenog muza K. iz Zavidovica. Prekucer je sjedila i pricala samnom, jako je nasekirana, uplasena, jer su joj doktori ustanovili da…

ima bakteriju Eserihija Coli u crijevima, a i njeni bubrezi totalno lose rade. Ona u ponedjeljak hitno napusta Zavidovice i odlazi, inshAllah u Zenicu, gdje ce u najkracem mogucem roku morati biti operirana, mora da operise crijeva, moraju da krate jer bakterija uzima sve vise maha. Njoj je ipak 43 godine,a kako doktori kazu ”jednom nogom je na tabutu”. Zato vas molim sto je moguce prije da joj se pomogne. Takodjer i njen muz iduce sedmice odlazi u Zenicu, zbog svoje stalne bolesti ,on nije u stanju da ode 200 metara od kuce, kicma mu je jako slaba. Tako da vidite, stanje im je….nedo Allah nikom.
_________________________________

2. M. I. je demobilisani borac iz sanskog Mosta. Od rata naovamo, I. preživljava tako što radi ono šta mu se “ponudi”, od građevinskih poslova do cijepanja drva. Prije nekoliko mjeseci je doživio nezgodu pri cijepanju drva, pri čemu je sebi sasjekao tetive na lijevoj ruci. Nakon bolničkog tretmana, on je prisiljen da miruje, jer nije sposoban za rad. Pošto mjesecima već nije u stanju „zaraditi sebi kruha“, njegova ionako teška materijalna situacija je postala još teža.

Nakon što mu se žena porodila, I. mora kupovatiti određenu medicinu za nju, medjutim lose financijskog stanje to otezava.
___________________________________

3. “Četveročlana porodica demobilisanog borca iz Gornjeg Vakufa već nekoliko godina se bore sa teškim socijalnim stanjem. Muž (otac) je obolio od PTSP-a (poslijeratnog sindroma) dok je njegova žena kad je bila sa drugim djetetom trudna osmi mjesec oboljela od multiplaskeroze i već godinu dana nalazi se u invalidskim kolicima. Imaju dvoje djece, šest i deset godina. Ovaj naš brat i pored svih teškoća i iskušenja čvrsto se pridržava vjere i njenih propisa, ne žali se na stanje, samo veli da mu je novac najpotrebniji za kupovinu lijekova i pampersa za velike. Naš brat inače ne nezaposlen, samo radi kada ga neko pozove na dnevnicu.”
____________________________________

4. Sestra A. O. ima 2 djece, jednu bebu kojoj je odstranjen desni bubreg i koja je loseg zdravlja i curicu koja je tek krenula u skolu, majka, na zalost, nema nikakva primanja, kad sam ja gledala video ona je bebu vec 3 dana hranila samo s cajem i vodom jer nije imala mlijeko znaci nema  s cim da prehrani djecu a da ne spominjem ostale potrebstine i lijekove za bebu.
____________________________________

Draga braco i cjenjene sestre ovo je samo mali dio onih koji se pomazu iz fonda NUM stranice, pa ovom prilikom ponovo apelujemo da se odazovete na nase akcije i da pomognete siromasne i bolesne muslimane.

ZELIMO DA POSEBNO NAPOMENEMO DA NE SALJETE VASU SADAKU ZA NEKU ODREDJENU FAMILIJU ILI SLUCAJ, JER MI NAMJERNO NISMO HTJELI POSTAVLJATI NIKAKVE FAMILIJE U MJESECU JANUARU IZ RAZLOGA DA SE STO VISE NOVCA PRIKUPI U FOND NUM STRANICE KAKO BI SE NA TAJ NACIN POMOGLO STO VISE FAMILIJA, TAKO DA CE SAV NOVAC KOJI PRISTIGNE U HUMANITARNE SVRHE ICI U FOND. NEMOJTE ZABORAVITI I DAWETSKI FOND.

Allaha, svt, molimo da se smiluje svima onima koji podrzavaju ove akcije i da ih uputi na put koji vodi Njegovoj milosti i oprostu!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta