Aktuelnosti

Hvala Allahu da se zbog toga plače… 🖤

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rečenica jedne moje sestre koja me je dojmila u momentu kada sam pomislila da ne ide, da stagnira, da se knedla u grlu ne pomjera…, a ticala se hifza i teškoće pri učenju nekih sura.

Što bi mi rekli: “Nikako da se slegne”, a oni koji su na putu #hifza znaju šta to znači. Rečenica “Hvala Allahu da se zbog toga plače” je došla kao mehlem na ranu, jer, Bože moj, dunjaluk nam svakodnevno donosi razne musibete u vidu ispita. I kada god dođe bilo kakva kušnja, znaj da je vakat za SAMOOBRAČUN. Čisto da vidiš dokle si, kome žuriš i zbog čega. Baš tada dok se “koplja preko tebe lome”, imaš fenomenalnu priliku za boljitak, za popravljanje i iskreno oslanjanje na Onoga Koji na cjedilu ne ostavlja Svoga roba. 🖤

Priupitaj se zbog koga se trudiš i puštaš suze. Ako je zbog Allaha, radi Njegovog Lica, pa uvijek je malo i nedovoljno. Ako je zbog ljudi, onda je i micanje prsta previše. Svaki tvoj novi ajet je stepenica ka vrhu, ka zadovoljstvu Rabba, ka deredži više u Džennetu, pa ako se i koja kaplja znoja prospe – nije zalud. Naprotiv, na naš je ahiretski konto, Allahovom voljom.

I daaa, sve dok brineš brigu zbog hifza i koliko si naučio/la, koliko ćeš još naučiti, na dobrom si putu da postigneš svoj cilj i ispoliraš svoje nijjete, a, vallahi, i da učvrstiš svoje korake.
A nema slasti osim uz veliki napor i trud, i nema istinske radosti ako tome nije prethodila koja kapljica suze, koji grč u srcu… Svoje suze i svoje srce predaj Gospodaru srca svoga, i požali se Njemu na sve svoje tegobe, Onome Ko zna šta tebi treba i kakva te kušnja vreba. 🖤

In the end, svoje borbe vodiš i biješ sam/a, pa dobro gledaj u kojem smjeru strijele bacaš: da li je ahiretska meta – meta, ili dunjalučka.

Poruka je jasna: Niste jedini koji imaju statične probleme na putu hajra, na putu hifza, ali trebalo bi znati da ti problemi imaju svoje pragmatične i plemenite razloge i povode. Problemi su tu da se rješavaju. 👌
Mnogi na tom putu padaju, a dobijaju bitke isključivo oni koji stresu prašinu sa sebe i krenu u nova “osvajanja” još žustrije i odlučnije.

Srećno nam, i bereketli, o vi čiji je cilj Džennet! 😌

Anela Fetić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta