Sekte

Iskustvo sa šijama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Vidjevši vašu skoriju objavu o šijama (https://www.n-um.com/moderna-prostitucija-kod-sija-2/) te takozvanom muta braku koji dozvoljavaju podijelila bih sa vama svoju priču. Prošle godine na trgu u našem gradu bio je sajam knjiga, šetala sam sa momkom i zastali smo s obzirom da oboje volimo čitati knjige. Idući od štanda do štanda zastali smo kod štanda koji je imao vjerske knjige jer oboje se što više nastojimo obrazovati, što o stvarima koje su vezane za naš fakultet i struku, tako i za druge stvari i naravno našu vjeru. Čovjek iza štanda nas poselamio te je počeo razgovarati sa nama predlažući nam određene knjige…

Uzeo je jednu knjigu u ruke koja je govorila o ljubavi, sada se i je sjećam tačno, te je razgovor dalje tekao u tom smjeru. Pošto sam došla za štand da pogledam knjige, ja sam se odmakla razgledajući knjige, momak je ostao slušati ga. Nakon završenog razgovora poselamili smo se s njim te mu se zahvalili. Nakon toga momak mi je ispričao da mu je između ostalih stvari rekao „Seks je lijep, vi ste mladi“ – aludirajući mom momku na muta brak.

S obzirom da smo oboje poprilično dobro obrazovani kao što sam već rekla, znali smo odmah da se radi o osobi koja pripada sekti šija. Mi iako smo muslimani i znamo dosta stvari i o šijama ostali smo zabezeknuti kako nam neko ko nas prvi put vidi može predlagati tako nemoralne stvari. Zamislite kako bi to tek doživjele osobe koje ne poznaju šijske običaje, nastala bi velika smutnja, bilo bi ,,Tobejarabi o čemu hodža priča.“ Ili osobe koje nisu muslimani samo bi nastavili mrziti nas i našu vjeru jer i onako ne razumiju višeženstvo Poslanika a.s.. Subhanallah, molim dragog Allaha da svu braću i sestre uputi na pravi put i bude Zadovoljan sa nama i da ukloni sa naših prostora, iz Bosne, ljude koji siju smutnje u našoj vjeri. Napomenula bih da sa momkom imam moralnu vezu, koja je puna međusobnog poštenja i razumjevanja, koja će se nadam se inšallah uz Božiju pomoć nakon završetka naših studija završiti brakom.

Tekst poslala sestra Dž. H.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta