Aktuelno

Islam ne poznaje terorizam (Ubistva nedužnih ljudi)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Istina je da se muslimanima na mnogim mjestima u svijetu čini nepravda i ogromni zločini (Burma, Kina, Palestina, Kašmir, Irak, Sirija…), ali ovo stanje ne daje ni jednom pojedincu ili skupini pravo da u znak osvete ubija nedužne civile, starce, žene, djecu… Jedno je braniti se u ratu protiv okupatorskih vojnika, a drugo je otići u nemuslimanske zemlje i ubijati nedužne ljude po ulicama, koncertima, crkvama, kafićima, itd.

Ovi što rade ovakva zlodjela i oni koji ih podržavaju reći će da nemuslimani isto tako šalju vojnike u muslimanske zemlje i isto tako ubijaju nedužne muslimanske civile. Međutim, te usijane glave nisu pitale učene ljude u islamu da li je dozvoljeno to što rade, već sve ovo rade po svom nahođenju i svom nepoznanju islamskih propisa. Neko ko je imalo učio o islamu može shvatiti da su ove stvari zabranjene u našoj vjeri i da Uzvišeni Allah to ne dozvoljava.

Ovi ljudi imaju tako ekstremnu ideologiju da neki medju njima, pored toga što ubijaju nedužne nemuslimane i civile, njima nije strano da ubijaju i muslimane koji ne dijele njihova mišljenja ili one muslimane koji osuđuju to što oni rade (sjećate li se da su prije par godina pozivali da se ubijaju naši vjerski predstavnici u BiH i naše daije?)

Muslimani osuđuju ovo što rade ekstremisti iz naših redova, jer islam ne dopušta nijednom pojedincu ili maloj skupini da uzimaju zakon u svoje ruke i da ubijaju koga god žele i kad god požele. Sasvim sigurno da ima podvala i namještenih stvari koje se pripisivaju muslimanima, ali moramo biti iskreni i reći da ima i onih muslimana koji se ne libe činiti ovakve zločine i da ima i onih koji podržavaju ovakve napade i koji se raduju kad čuju da se neki sličan napad desio. Zbog toga smatramo da se o ovome treba više pisati i govoriti, jer ne smijemo postati taoci ove male grupice ljude koji na ovako grozan način predstavljaju islam.

P.S. Kao što ranije rekosmo, istina je da se nad muslimanima dešavaju mnogobrojni zločini i da se ismijavaju i ponižavaju naše svetinje, ali nije izlaz u tome da mi uzmemo neko oružje u ruke i po ulici ubijamo prvog koga sretnemo. Niti nam to naša vjera dozvoljava, niti ćemo na taj način poboljšati stanje muslimana, naprotiv.
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta