Problem i devijacije u društvu

Javna kupališta

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zamislite ovakvu situaciju: dolazite kod jednog svog prijatelja na sijelo, tako sijedite i pricate i ti onda predlozis svom domacinu- De ba, reci svojoj zeni da se skine i da sjedi s nama u donjem vesu !!?? Pitanje bili covjek zivu glavu odatle izvukao, a najmanje sto bi se desilo, zavrsio bi napolju, direkt.

Ali pazite sad, nevjernici nadjose mjesta gdje je tako nesto sasvim “normalno” pa se i mnogi muslimani povedose za njima. A to su javna kupalista : plaze, bazeni, u zimskim danima zatvoreni bazeni itd. E sad tamo, ne samo da ce taj vas prijatelj skinuti svoju zenu, nego i svoje kcerke i sinove, i sve to smatrati normalim.

Na takvim mjestima kceri se skidaju pred svojim ocevima, ocevi pred svojim kcerkama, sinovi pred svojim majkama, majke pred svojim sinovima, i svi tako obuceni tj. ne obuceni izlaze na plaze na kojima su na stotine, mozda na hiljade ljudi. Svi ti ljudi su, u tim trenucima, u mogucnosti da gledaju u ta skoro gola tijela, a Allah zna, koliko i kakvih ljudi, sa svojim bolesnim srcima, dolaze na takva mjesta.

Sestro, zar se mozes skidati po takvim mjestima, tako da na sebi ostavis samo par krpica? Zar mozes ici do te granice i biti toliko nepokorna svom Gospodaru? On ti naredio da se pokrijes, a ti se skidas skoro potpuno pred drugim ljudima. Zar ne znas da Uzviseni Allah prijeti strahovitom kaznom zenama koje se pokriju, ali to ne rade ispravno, nego im je odjeca providna ili zategnuta? Pa sta onda mislis, kakva si kod Gospodara svoga, kad u kupacem kostimu izlazis pred masu stranaca?

Brate,sigurno znas za slucaj kada je jedna zena u prisustvu Allahovog Poslanika saws dobila napad padavice, a Poslanik saws okrenu glavu na drugu stranu u strahu da se toj zeni nebi ukazala stidna mjesta prilikom pada. A ti brate, ides tamo tamo gdje su zene skoro gole, na mjesta gdje sejtani kolo vode, na mjesta nad kojima je ,zasigurno, Allahova srdzba. Pa zar brate ici na mjesta koja su mrska tvom Stvoritelju, od Kojeg ti svake sekunde zavisis, Koji te je neizmjernim blagodatima obasuo, i napokon pred Kojim ces stajati, i za najmanju trunku pitan biti.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta