Rekaik

Kada ste posljednji put zaplakali dok ste dovili svom Gospodaru?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ebu Hurejre, radijallahu anhu prenosi, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Silazi naš Gospodar, tebareke ve te’ala, svake noći na zemaljsko nebo kada ostane zadnja trećina noći, kaže: Ko će Mi dovu uputiti pa da mu se odazovem, ko će od Mene (nešto) tražiti pa da mu dam, ko će Mi istigfar činiti pa da mu oprostim.”

Kada ste posljednji put zaplakali dok ste dovili svom Gospodaru?

O ti koji si ovisan o Gospodaru svih svjetova, On te poziva (svake poslednje trećine noći).
On koji je Gospodar nebesa, Zemlje, vidljivog i nevidljivog svijeta poziva tebe. Zar da odbijemo to?Zar da se ne probudimo i ne budemo Njemu pokorni?

Koliko je nas koji se žale preko dana da nemaju, pa nabrajamo stvari koje nemamo, a Gospodar nas u poslednoj trećinj noći pita: ,,Ko će od Mene (nešto) tražiti pa da mu dam…”

Ima li veće počasti od te da te Gospodar svih svjetova, Onaj u čijoj je Ruci sve, Onaj koji je od milostivih Najmilostiviji, Onaj koji prašta, Onaj koji upravlja svime, Onaj koji upravlja kosmosom, da te On, Uzvišeni poziva?

Kada trebamo da se sretnemo sa osobom koja nam mnogo znači, spremamo se za taj susret pa neki čak i satima, iako možda od tog susreta nemamo nikakve koristi ni na dunjaluku ni na ahiretu. A kada te Gospodar poziva na susret sa Sobom (u poslednjoj trećini noći) nas nema.

O ti koji si praška u kosmosu, probudi se i “pokucaj” na vrata Njegove milosti i oprosta, Njegove dobrote i naći ćeš svoga Gospodara. Traži Njemu sve ono za čim ti duša žudi. Reci Njemu svoje probleme.

Naći ćeš svoje dove uslišane, problema više nema, a grijehe oproštene.
“…Allah će, zaista, održati obećanje.”
[ Sura Āli-ʿImrān, 9. ajet ] ♡

Molim Allaha da nas učini od onih koji redovno obavljaju noćni namaz i koji su od odabranih i onih “prvi – uvijek prvi.”

– Vaša sestra u vjeri

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta