Prilozi posjetitelja

Kako biti lijepa i privlačna

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Htjela bih podijeliti nekoliko savjeta sa svojim dragim sestrama o tome kako da zadrže i povećaju svoju ljepotu i privlačnost, a da ne gube sate dragocjenog vremena pred ogledalom.

1. Lijepe oči

Obaraj pogled pred muškarcima i tvoje će oči biti čiste i sjajne: “A reci vjernicama neka obore poglede svoje…” (En-Nur, 31)

2. Privlačne usne

Blago i pažljivo razgovaraj sa svojom obitelji i sestrama u islamu, govori samo istinu i ostavi se beskorisnog govora. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Ko god vjeruje u Allaha i Sudnji dan, neka govori samo dobro ili neka šuti.” (Buhari i Muslim)

3. Rumeni obrazi

Čuvaj svoju čednost i sramežljivost! Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Sramežljivost donosi samo dobro.” (Buhari i Muslim)

4. Svjež i blistav izgled

Budi što vise nasmijana i vesela sa svojom obitelji i sestrama u islamu!
Abdulah b. Haris rekao je: “Nisam vidio nikoga da je bio više nasmijan od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.” (Ahmed)

5. Čisto lice i tijelo

Čini što više istigfara i uvijek budi pod abdestom jer će to, inšallah, očistiti tvoje grijehe: “…Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste.” (El-Bekara, 222)

6. Lijepa koža i kosa

Zaštiti ih od pogleda muškaraca noseći propisani hidžab! Aiša, radijallahu anha, rekla je: “Koja god žena u tuđoj kući sa sebe skine odjeću, prekinula je sve veze sa svojim Gospodarom.” (Ebu Davud i Tirmizi)

7. Nakit i ukrasi

Ukrasi se poniznošću i ne oklijevaj da pomogneš onima trebaju pomoć!
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Allah mi je objavio da budete blagi i skromni jedni prema drugima i neka se niko ni nad kim ne uzdiže.”

8. Dijeta

Podijeli hranu sa drugima! Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Hrana za jednog dovoljna je za dvoje, hrana za dvoje dovoljna je za troje i hrana za troje dovoljna je za četvero.” (Tirmizi i Ahmed)

9. Zdravo tijelo i duh

Stalno se moli Allahu i sjećaj Ga se. Brzo opraštaj ljudima koji te povrijede i budi strpljiva na iskušenjima! Zahvaljuj Allahu na iskušenjima jer ona će ti osigurati obilne nagrade. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Musa, sin Imranov, pitao je: ‘Gospodaru, ko je Tvoj najodabraniji rob?’ On je odgovorio: ‘Onaj oprašta kada je u mogućnosti da kazni.’” (Bejheki)

Drage sestre, ako budete slijedile ovih nekoliko savjeta, bit ćete, inšallah, lijepe i blistat ćete ne samo izvana nego i iznutra. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Svijet je pun užitaka, a najbolji od njih jeste dobra žena.” (Muslim)

Sestra S. S.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta