Prilozi posjetitelja

Kako sam donijela odluku da se pokrijem

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Drage moje sestre koje žudite za hidžabom, razumijem da je velika borba u insanu i da je potrebna velika hrabrost pobijediti sebe i svoj nefs, koji je glavni uzrok donošenja naše odluke da se pokrijemo. Ali kad već toliko žudiš, priušti sebi barem jedan dan da staviš tu krunu na glavu, da barem jedan dan osjetiš kako je to biti kraljica hidžaba i u potpunosti predana robinja svome Gospodaru.
 

Lično sam se borila godinama da se pokrijem, i poslije svakog namaza kad skidam hidžab sa glave osjećala bih tjeskobu. Međutim, jednog dana sam klanjala podne namaz, a imali smo i goste taj dan, pa sam sama sebi rekla: “Neka hidžab stoji na meni, poslužiću ih ovako u hidžabu” ne sluteći da će taj spontani događaj promijeniti cijeli moj život. Poslužila sam goste i niko me ništa nije pitao. Kad su otišli, samo sam sjela i samu sebe pitala: “Pa zar je ovo ovako lako?” Zar je ovako lako nositi hidžab, a ja se patim godinama. Strahujem od ovog, od onog, šta ću, kako ću.

Allahu ekber, odluka je pala. I rekla sam prvo mužu: “Ja ovu maramu skinuti više neću.” Dosta je okova koje nosim godinama, i želim a ne mogu da se odlučim. Pokušao je da kaže nešto, ali sam ga već u startu prekinula i rekla lijepo: “Ne, ovaj put nemoj ni pokušati da me spriječiš. Ovo je moja odluka, moj život i moj put koji sam konačno izabrala.” Spremna na sve izazove, na sva iskušenja, jača nego ikad u životu, izlazila bih u trgovinu, na posao, u goste. Tada više nije bilo bitno šta će neko reći, kako će te pogledati, jer ti lebdiš, i kao da te meleci nose, kao da ne hodaš po zemlji. E takav je osjećaj kad konačno staneš u taj predivni komad platna.

Zato, drage moje seke, priuštite sebi barem jedan dan u hidžabu i prošetajte sa djecom, sa svojim mužem, udijelite sadaku i zamolite Allaha da vam olakša vaš nijet. Allah sve može, ali na nama je da učinimo prvi korak ka Njemu.

Sestra F. H.
_________________
 
Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta