Brak i islamska porodica

Kakvog muža želiš ti?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Želiš muža koji će da te voli i poštuje? Muža koji uvažava tvoje mišljenje i koji ti na tvoju nervozu odgovara lijepom riječju? Hoćeš muža koji će ti pomoći kad si trudna, koji će te poštediti poslova po kući, muža koji će ti pomoći oko bebe? Želiš muža pored kojeg ćeš uvijek biti mirna i rahat, koji će ulagati sve u vaš brak? I kojem ćeš ti biti najvažnija. Želiš muža koji više voli s tobom piti kahvu nego sa drugovima, želiš muža koji uvijek hvali tvoj ručak, iako nekad baš i nije najbolji. Eh, to je onaj koji se Allaha dragog boji. Traži sebi onog koji će ti petkom za ručkom pričati šta je čuo na hutbi, traži sebi onog koji će prije nego li te dodirne prve bračne noći, tražiti da klanjate prvo dva rekata. Traži onog koji će te štititi i čuvati od grijeha, koji će te upućivati na dobro.

Traži onog koji će te pozivati na namaz i na dobra djela, traži onog koji će te podsticati na post i na nafilu. Traži onog koji će te podsticati na hidžab i koji će ti braniti da izlaziš iz kuće utegnuta, zategnuta, namirisana, jer je svjestan da će biti pitan za tebe na Sudnjem danu. Traži sebi muža koji se neće rukovati sa tvojim kolegicama, jer zna da je to zabranjeno.

Traži sebi muža koji prijateljuje s muškarcima koji znaju da te ne smiju dodirnuti, jer si ti samo njegova kraljica. Traži sebi muža koji će poštovati tvoje roditelje i koji će im činiti dobročinstvo, muža koji će te podsticati da činiš dobro više svojoj, nego njegovoj majci, jer je tebi Džennet pod nogama tvoje majke, a ne pod nogama njegove majke.

Traži sebi muža koji će te buditi na sabah-namaz, a ne onog koji će te voditi na koncert. Traži bona sebi muža koji će ti pomoći na putu do Dženneta. Ako izabreš sebi drugačijeg čovjeka, ne očekuj sreću, ne očekuj uspjeh, jer ćeš doživjeti razočaranje i osjetit ćeš veliku bol, jer nema sreće u braku gdje se namaz ne klanja, gdje se ne posti, gdje se Allah ne veliča, nema sreće tamo gdje Allah nije na prvom mjestu.

Džaba ti sav sjaj i sve što imaš kad ne robujete Onome koji vas je stvorio. Sestrice, ti biraš, izbor je na tebi, uzmi vjernika i tad ćeš znati da si uspjela. Uspjela na oba svijeta, ako Bog da.

Za Akos.ba piše: M.M-G

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta