Kur'an

Ko su oni koji se ničega neće bojati i ni za čim neće tugovati?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Da vidimo koja su to jedanaestorica koji se ničega neće bojati i ni za čim neće tugovati:

1. Oni koji Uputu Moju budu slijedili – ničega se neće bojati i ni za čim neće tugovati. (El-Bekare, 38.)

2. One koji su u Allaha i onaj svijet vjerovali i dobra djela činili, – doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničeg se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati. (El-Bekare, 62.)

3. Onoga ko se bude Allahu pokoravao i uz to dobra djela činio, toga čeka nagrada kod Gospodara njegova, takvi se neće ničega bojati i ni za čim neće tugovati. (El-Bekare, 112.)

4. Oni koji troše imetke svoje na Allahovom putu, a onda ono što potroše ne proprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova, – ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati. (El-Bekare, 262.)

5. Oni koji udjeljuju imanja svoja noću i danju, tajno i javno, dobiće nagradu od Gospodara svoga; i ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati. (El-Bekare, 274.)

6. Oni koji vjeruju i čine dobra djela i namaz obavljaju i zekat daju čeka nagrada od Gospodara njihova; i ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati. (El-Bekare, 277.)

7. Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovom putu poginuli! Ne oni su živi i u obiluju su kod Gospodara svoga, radosni zbog onoga što im je Allah od dobrote Svoje dao i veseli zbog onih koji im se još nisu pridružili, za koje nikakva straha neće biti i koji ni za čim neće tugovati. (Ali Imran, 169, 170.)

8. Oni koji vjeruju i dobra djela čine neka se ničega ne boje i neka ni za čim ne tuguju.(El-En’am, 48.)

9. Oni koji se budu Allaha bojali i dobra djela činili neće se ničega bojati niti će za bilo čim tugovati. (El-E’araf, 35.)

10. I neka se ničega ne boje i neka ni za čim ne tuguju Allahovi štićenici-evlije. (Junus, 62.)

11. Zaista oni koji kažu, Allah je naš Gospodar, a zatim na tome ustraju, za njih nema straha i oni ni za čim ne treba da tuguju. (El-Ahkaf, 13.)

Da nas Uzvišeni Allah učini  od onih koji se ničega neće bojati i ni za čim neće tugovati!

PREUZETO

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta