Problem i devijacije u društvu

Koncerti, diskači, fešte…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Skoro u bosnjackom mesdzidu vidi na Tv-u veliki koncert Dine Merlina koji je odrzan u Sarajevu prije nekoliko godina. Kazu bilo je na desetine hiljada posjetilaca. Gledam omladina izmjesana, musko, zensko, musko, cure polugole, tijela uz tijela, cak jedni drugima na…

ledjima jasu. Vristi se, urlice, ljudi pokrecu tijela svoja kao da su sejtanom opsjednuti, pjevaju se tekstovi koji veze nemaju sa stvarnim zivotom, ali se u tim trenucima cine svetim. Atmosfera u kojoj covjek gubi svoje dostojanstvo, a do izrazaja dolaze zivotinjski nagoni.

Vjerovatno je je tu bilo srba i hrvata, ali najvecim brojem bilo je sigurno bosnjaska. Od tog velikog broja bosnjaka, bilo je posigurno dosta mladica i djevojaka koji idu u dzamije i molitvu obavljaju, sto ce reci vjernika.

Djevojci koja se obuce izazovno (tjesnu, prozirnu odjecu) namirise se i izadje vani sa namjerom da zavodi muskarce, pisu se grijesi kao da blud cini” – kaze jedan hadis, pa zbog toga sestro, Allah se smilovao i meni i tebi, preispitaj svoj nijjet. Zasto ides na ovakva mjesta, i to cesto obucena ovako i sa ovim namjerama kako se navodi u ovom hadisu? Zar hoces da navuces Allahovu srdzbu na sebe?

Jesili spremna da poneses teret ovih grijeha koji se spominju u ovom hadisu i jos, Allah samo zna, koliko drugih grijeha? Ili mozda moze i vjera i ovo? Moze li sestro? Varas se, sestro, ako mislis da moze. Nije to onda ista vjera sa kojom je poslat nas Poslanik a.s., niti je to zivot kojim su zivjele ashabijke i cestite generacije koje su dosle poslije njih.

Zar ti, brate, mozes ici na ove sejtanske skupove, mjesta koja nisu draga tvome Gospodaru, i na kojima ces brdo grijeha zaraditi. Zar svoje dragocijeno vrijeme i svoj zivot da u ovome provodis, zivot koji ti je dat da bi Allahovu milost, Dzennet ili Dzehennem zaradio, a ti ga provodis u igri i zabavi. Brate sta zapravo trazis na ovakvim mjestima? Djevojku, recices mozda. Slabe su ti sanse da nadjes sebi djevojku, s kojom ces sretan i zadovoljan biti i s kojom ce ti cestit porod darovan biti, na jednom takvom mjestu.

Ne dozvoli brate da te tvoje strasti savladaju, pa da te odvedu tamo gdje ces se naslusati sejtanske muzike, naskakati se, nagledati se zenskih tijela (koje to u obilju i vrlo rado nude), te naplesati se priljubljen uz ista ta tijela. Razmisli brate, zar isto tako ne postupaju i nevjernici kojima zivot prolazi na ovakvim i slicnim mjestima.

Zato dobar odgovor pripremi, zasto si isao na ovakva mjesta, svome Gospodaru onog dana kada ti bude sudjeno, kada ce ogroman strah biti i kada covjek nista drugo osim svojih djela nece imati.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta