Namaz

Lijek za tegobu u prsima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ako si opterećen problemima, srce ti je tužno, Zemlja ti se stisla, poslušaj rješenje….

Ako osjećaš da ti je srce tužno i stegnuto, poslušaj ovaj veličanstveni ajet koji je Allah objavio svome Poslaniku Muhammedu alejhiselamu: “Mi dobro znamo da ti se u prsima steže zbog onoga što oni govore, zato, veličaj Gospodara svoga i hvali Ga, i budi od  onih što na sedždu padaju.” (Hidžr, 97-98)

Pa, lijek za tugu i stegnuto srce je: Veličanje Allaha (zikr) i namaz.  Došlo nam je u predajama o Poslaniku sallallahu alejhi we sellem: “Kada bi bio potišten Poslanik alejhiselam, on bi stao na namaz.“, u drugom rivajetu: “Ako bi osjetio strah, klanjao bi.” Kada je bio zabrinut ili je bio tužan u vezi nečega ili uznemiren, odmah se okretao i stremio ka Allahu u namazu.

Ima li neko drugi da može pomoći i izliječiti nevoljnika? Ko ti može rasteretiti prsa, riješiti probleme i izliječiti srce od tuge?

Veličaj Allaha i klanjaj i nakon toga veličaj Allaha… opet… opet… Ako ti se zemlja stisla, okreni se ka nebesima! Digni svoje ruke prema nebeskom kraljevstvu!

Mi dobro znamo da ti se u prsima steže zbog onoga što oni govore, zato, veličaj Gospodara svoga i hvali Ga, i budi od  onih što na sedždu padaju.” (Hidžr, 97-98

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta