Odgovori

Lijek za zaljubljene

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Allah ti dao sve najljepše, uvaženi šejh. Da li znate lijek za čovjeka koji je iskušan zaljubljenošću toliko da mu je dunjaluk postao tijesan zbog toga?

Odgovor: Najdjelotvorniji lijek za ovo jeste da vežeš svoje srce za Allaha. Tako mi Allaha, onaj koji Njega voli istinski, nemoguće je da ga poistovjeti sa bilo kojim od Njegovih stvorenja. I to ne smije biti niti jednog trenutka drugačije, već se srce mora vezati za Gospodara. Ja ti savjetujem da klanjaš dva rekata dobrovoljnog namaza i da u svojoj dovi kažeš: Allahumme ml’ea kalbi mehabbeten lek ve ikbalen alejk ve hajaen mink (Allahu moj, ispuni moje srce ljubavlju prema Tebi, prihvatljivošću kod Tebe i stidom od Tebe)

A ako staviš ruke na grudi i kažeš: Allahumme šrah sadri ve hassin ferdži (Allahu moj, učini me širokogrudim i sačuvaj mi čednost), u tome će za tebe biti veliko dobro. Ida staviš svoju desnicu na svoje grudi i kažeš: Allahumme šrah sadri ve hassin ferdži ve ml’ea kalbi mehabbeten lek (Allahu moj, učini me širokogrudim, sačuvaj mi čednost i ispuni mi srce ljubavlju prema Tebi) pa će i u ovome biti dobro za tebe.

Od Allaha tražimo da svima nama srca ispunji ljubavlju prema Njemu, vraćajući se Njemu Plemenitom i Svevišnjem.

Šejh Salih El-Megamisi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta