Problem i devijacije u društvu

Mijenjanje spola (operacija)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Jedna sestra nije željela da iznosimo njeno pitanje pa ćemo zbog toga samo ukratko napomenuti da je pitala u vezi svoga brata, koji se osjeća kao žensko zarobljeno u muškom tijelu, da li mu je dozvoljeno obaviti operaciju kako bi zamijenio spol.

ODGOVOR: Muškoj osobi, čiji su se polni organi upotpunili, i ženskoj osobi čiji su se polni organi upotpunili, nije dozvoljeno da mijenja spol, jer to ulazi u mijenjanje Allahovog stvaranja što je strogo zabranjeno. To je šejtanov metod, koji je dao Allahu kao obećanje, da će s njime zavoditi Njegove robove: ”…i navodiću ih, sigurno, na stranputice, i primamljivaću ih, sigurno, lažnim nadama, i sigurno ću im zapovjedati pa će stoci uši rezati, i sigurno ću im narediti pa će stvorenja Allahova mijenjati!” A onaj ko za zaštitnika šejtana prihvati, a ne Allaha, doista će propasti!“. ( Nisa, 119 )

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je prokleo osobu koja spaja svoju kosu sa tudjom, i koja traži to da joj se radi, osobu koja se tetovira i koja to traži, koja čupa obrve i koja to traži, koja razredjuje zube i one koje mijenjaju Allahovo stvorenje. (hadis biljezi Muslim).

Osjećaji naginjanja prema suprotnom spolu nisu dovoljni kao razlog za mijenjanje spola, već se mora biti zadovoljan s Allahovom odredbom i treba to da liječi sa imanom i pokornošcu. A Allah najbolje zna.

Mr. Osman Smajlović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta