Pokajnici

Mrzila sam islam, a onda mi je Kur’an promijenio život…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Bila sam jedan od najvećih mrzitelja islama i muslimana. Pitate se zašto sam ih mrzila? Pa, rođena sam i odrasla u Americi. Kada se desio 11.9., imala sam 23 godine i do tog trenutka nisam nikad čula za islam, čak ni za riječ musliman. Preplašila sam se onoga što se desilo tog dana (11.9.), i zbog toga sam prihvatila kršćanstvo, odmah iduće nedjelje. (Znala sam šta znači biti kršćankom, ali nisam to prije prakticirala). U crkvu sam doslovno odvukla svoje dvoje djece, jedno je imalo tri, a drugo šest godina. Rekla sam svešteniku: „Hoću da nas odmah pokrstiš! Ukoliko oni ludaci dođu ovdje i bace bombu na nas, želim da makar znam da smo ‘spašeni’!“ Podržavala sam rat protiv Iraka, i glasno sam pozivala u njega.

U noći dok smo bombardovali Afganistan, posjela sam djecu u krilo. Zajedno smo gledali kako bombe padaju na tu zemlju, a djeci sam pojašnjavala da radimo dobru i ispravnu stvar. Tada nisam ni znala gdje se nalazi Bliski Istok. Što se mene tiče, mogao se nalaziti i u Njemačkoj, nije me bilo briga.
Nisam znala ništa o Iraku, Afganistanu, Palestini, apsolutno ništa. Ali sam provela godine šireći mržnju i podle neistine o tim ljudima, mjestima i njihovoj religiji o kojoj nisam znala ništa. Bila sam sretna jer ih pogađaju bombe.

Kada se Obama po prvi put kandidovao za predsjednika, zarekla sam da neću dopustiti da se to desi…jer je on ‘musliman’ (barem su tako mnogi tvrdili). Prijetaljice su mi pokazale pet ili šest ajeta iz Kur’ana koji su po njihovim riječima pozivali u mržnju i rat, ali ih nisu znali više nabrojati. Zato sam nabavila primjerak prijevoda Kur’ana i počela ga čitati, i tražiti još (‘argumenata’ protiv islama).

Nisam uspjela pronaći ništa. Ali nešto se desilo u meni. Kur’an je promijenio moje srce i čitav život. Shvatila sam da Kur’an ne poziva u mržnju, kao što sam naučena da vjerujem. Kao kršćanka, pročitala sam četiri verzije Biblije od korice do korice, i našla sam dosta sličnosti s kur’anskim kazivanjima. Kur’an mi je biblijske ličnosti (poslanike) predstavio stvarnijima nego što sam ikad mogla zamisliti, zbog čega sam ih zavolila više nego ikad prije.

Tako sam počela učiti kako bih saznala šta se dešavalo na tim mjestima spomenutim u Kur’anu i Bibliji (izučavala sam i ostale religije, kao i nastanak Biblije, kršćanstva, judaizma, itd.) Na kraju, spoznala sam istinu i uvidjela medijsku manipulaciju i laži o islamu. Razboljela sam se od svega toga. Isplakala sam mnoge suze. Toliki su nevini životi izgubljeni, a ja sam govorila da je to opravdano. To je bila najteža stvar s kojom sam se morala suočiti. Bilo mi je teško pogledati svoje lice u ogledalu.

Nikad to sebi nisam oprostila. Osjećam kao da se na mojim rukama nalazi krv nevinih ljudi, i ta me misao jako boli. Ali, zbog toga sam odlučila da započnem širiti istinu o muslimanima, nadajući se da će i drugi spoznati istinu. Nadam se da ću doprijeti do više ljudi s istinom, nego što sam s neistinama.

Autor: Damianna Pearson
Za N-um preveo i obradio: Nedim Botić

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta