Za sestre

Muslimanka – internet forumi i lične slike na facebooku

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zacudjujuce je koliko danas muslimanki odlazi na mjesane forume, forume na kojima se javljaju i muskarci i zene, i dopisivaju se, sale, polemisu sa muskarcima, kao da je to nesto sasvim normalno i dozvoljeno. SubhanAllah, pa ti ljudi, pa makar bili i muslimani i makar se diskutovalo i o islamu, su tim sestrama stranci, tj. nisu im mahremi, pa gdje je onda tu stid i dostojanstvo jedne muslimanke. Ne samo da neudate sestre rade ove stvari, vec mnogo i udatih sestara se javlja po ovakvim forumima. O Allahu, gdje je ljubomora kod njihovih muzeva kada dopustaju…

svojim zenama da sklapaju poznanstva, prijateljstva i da salju osmjehe (smajlove) drugim muskarcima? Gdje je, isto tako, stid kod brace, kada tako olahko ulaze u raspravu sa necijim tudjim zenama i kcerkama preko raznih foruma?

Nesto novije sto se moze vidjeti na nekim nasim stranicama sa islamskim predznakom (??) su njihovi “Facebook fan clubovi” – insan moze vidjeti kako nase sestre salju svoje slike, i pokrivene i otkrivene sestre? SubhanAllah, Allah, svt, propisao hidzab zenama da pokriju svoje ukrase i da tako ne skrecu paznju i poglede muskaraca-stranaca na sebe, a mnoge nase sestre isturaju svoje slike na internet da ih citav dunjaluk moze gledati???

Savjet sestrama je da se istinski boje Allaha, svt, i da se potrude da te slike uklone i povucu iz javnosti, jer neka se zapitaju ko ce gledati te njihove slike i sta im je cilj sa postavljanjem svojih slika u javnost. Onaj brat koji se boji Allaha, svt, nece dozvoliti sebi da ulazi i gleda te slike i da sebe na taj nacin stavlja na iskusenje.

I zapitajmo se, subhanAllah, zar moramo sljedtiti i kopirati bas u najmanju sitnicu nevjernike, pa sta god oni urade, moramo to i mi, kao slijepci za njima. Postavljati slike zena na javna mjesta je daleko od islama i islamskih propisa, jer zar neko sumnja da je dozvoljeno zeni muslimanki da zaljepi svoju sliku na neku tarabu na putu, pa da svako ko naidje gleda i bulji u njenu ljepotu. A internet je nesto slicno tarabi na putu, kada se radi o ovom slucaju.

Procitajte tekst: “Gdje je nestao stid i sram današnje žene muslimanke”.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta