Zanimljivosti i nauka

Muslimanski prinčevi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Saudijski princ Al Walid bin Talal je od evropskog proizvodzaca aviona Airbus kupio super jumbo Airbus A380, avion koji najveci i najluksuzniji na svijetu. Princ Walid, cija se imovina procjenjuje na 23,67 milijardi americkih dolara, vlasnik za Airbusovog ljepotana, izdvojio je preko…

…300 miliona dolara. Drugi princ, Bandar bin Sultan bin Abdul-Aziz, bivsi saudijski ambasador u Americi, takodjer spada u bogatu elitu. On je vlasnik veoma skupe kuce, koja vrijedi 135 miliona dolara, a koja se nalazi u Koloradu. Bin Abdul-Aziz u kuci od 56.000 kvadratnih metara moze da bira izmedju 16 kupatila i 15 spavacih soba. Kuca Aspen ima i bazen, saunu, teretanu, teniski teren, ribnjak….

Princ Dubaija seik Mohammed Bin Rasid al-Maktoum ima istu naviku kao i saudijski princevi. I on se potrudio da bude po necemu prvi. On ce uskoro biti vlasnik najskuplje jahte na svijetu po imenu Zlatna zvijezda

Izvor: casopis SAFF

Iz gornjih i mnogobrojno drugih primjera mozemo vidjeti u sta muslimasnki vladari trose pare, pa se nije cuditi zasto je muslimanima danas tesko stanje. Istinu je rekao Allahov Poslanik Muhammed saws u hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, r.a.:” Ne bojim se da ce vas zadesiti siromastvo nego se bojim da cete se natjecati u dunjaluckim uzicima.” (Suabul-iman, 7/282)

Upitao je jedne prilike Allahov Poslanik, saws, ashabe: ” Kada osvojite Perziju i Vizantiju (tj. kada se domognete bogatstva) kakvi ce te ljudi tada biti?” – Jedan ashab odgovori: “Govoricemo ono sto nam je Allah, dz.s., naredio”, a Poslanik, saws, rece: ” Mozda ce biti drugacije, vi cete se natjecati u dunjaluckim uzicima, zatim cete jedni drugima zavidjeti, pa okrecati ledja jedni drugima i medjusobno se mrziti.”

Danas poznata situacija i medju nama, obicnim svijetom, zar ne?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta