Rekaik

Nagrada shodno nijjetu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ponekad kada čovjek pogleda kako je Allah dao nekim ljudima znanje pa tim znanjem pozivaju ljude u Njegovu vjeru, pa kada vidi čovjeka kojem je Allah dao mnoštvo imetka a ovaj ga iskorištava u hajr. Pa čuje učača Kur’ana kako svojim prelijepim glasom učini da oni koji ga slušaju puste suzu i poveća im se iman. Ne može, a da duša mu’mina ne osjeti dobronamjernu zavist, zavist kojom se ne želi da se drugima umanji ono što imaju, nego zavist koja žudi da čovjek ima osobine onih kojima zavidi.
Ali, hvala Allahu pa Onaj koji nagrađuje, nagrađuje prema nijjetima ^_^

„Sva djela se cijene samo prema namjeri, i doista, svakom čovjeku pripada samo ono što je naumio!…“(Buharija, Muslim)
Pa tako siromah sa jednom markom može prestići onoga koji daje milione, tako onaj kojem nije data mogućnost studiranja na islamskim fakultetima, svojim iskrenim nijjetom može prestići one koji pozivaju svojim znanjem u Allahovu vjeru. Tako čovjek u svome srcu iskreno zanijjeti da bi i on učinio neko dobro djelo kada bi imao priliku i uslove pa ga smrt u tome pretekne, dođe na Sudnji dan,a ima nagradu kao da je to djelo učinio. A Allah dž.š nagrađuje deseterostruko pa do sedam stotina puta, pa i više od toga!

„Ko bude od Allaha iskreno tražio šehadet, Allah će mu dati stepen šehida pa makar umro i na svojoj postelji!“ (Muslim)
Hvala Allahu pa Onaj koji nagrađuje, nagrađuje prema nijjetima.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta