Rekaik

Živjeti sa Allahom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pronašao sam da je tuga i briga uzrokovana napuštanjem Allaha i traganjem za dunjalučkim užicima tako da kada god se užitak ovoga svijeta ne postigne, to uzrokuje brigu.

Ipak, onaj kojem je podareno znanje o Allahu će pronaći utjehu i bit će obogaćen prihvaćanjem Allahove odredbe. Kao posljedica toga, Allahova odredba će biti dobijena sa prihvaćanjem i ljubavlju i kada on dovi Allahu i ne dobije odmah odgovor, njegovo srce neće osjećati uznemirenost jer on shvata da je običan rob i ispunit će svoje vrijeme robujući svom Gospodaru. On neće biti zaokupljen sakupljanjem imetka, druženjem sa narodom ili slijeđenjem strasti. On će kako god imati nedostatke u svom poznavanju Allaha i nadoknadit će to sa ibadetom tako da postigne vječni život nad ovim prolaznim ili će okusiti slatkoću znanja i izbjegavat će ljude kako bi proveo svoje vrijeme sa Gospodarem ljudi. Vidjet ćeš ga kako se lijepo ponaša u svom osamljivanju sa Allahom, sretnim u svom izuzetnom dozivanju, odvraćenim od mješanja sa ljudima i osjeća se lagodno sa Allahovom odredbom.

Življenje sa Allahom bi bilo kao da čovjek živi sa svojim voljenim, ne bi preferirao bilo koga osim Njega i ne brine se osim o Njemu…

(Ibn Dževzi rahimehullah)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta