Rekaik

Nije mogla imati djece (Moć dove)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kao što je poznato za Ibrahima, alejhi selam, da je halilullah – Allahov prijatelj, za Musaa, alejhi selam, znamo da ima počasni nadimak kelimullah – onaj sa kojim je Allah razgovarao. Susretao se, odnosno razgovarao sa Allahom. Njegovi mještani su to znali, pa ga je jedne prilike dok je išao ka mjestu gdje bi pričao sa Allahom jedna žena zaustavila i rekla: “Musa, kad završiš razgovor sa Allahom, spomeni mene. Nemam djece, a želim da ih imam. Udata sam, ali nemam potomstva, nemam poroda.” 

Musa, alejhi selam, je razgovarao sa Allahom, a nakon svega je zaboravio na ovu ženu. Pa je Allah Uzvišeni rekao: “Ispuni emanet koji ti je dat, o Musa.” Pa se Musa prisjetio. “Jedna Tvoja robinja (a Allah sve zna) moli te da joj dadneš potomstva.” Tada Uzvišeni odgovori: “Ona je nerotkinja, ne može imati djecu.  Ja sam odredio da je ona nerotkinja, tako sam je stvorio.”  

Prošlo je mnogo godina. Musa je jednog dana ugledao tu ženu, a pored nje dijete, drži ga za ruku. Upitao je Allaha: “Gospodaru, kako? Zar nisi rekao da ona ne može imati djece? Tražio sam Ti kao što me je ona zamolila da Ti prenesem, a Ti si rekao da je ona nerotkinja, određeno da nema djecu.” 

“O Musa, toliko me molila, i plakala, ponizno mi dovila, da sam se postidio. Dao sam joj potomstvo.” 

A Allah sve može… 

Mr. Hajrudin Ahmetović 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta