Aktuelno

Nominovana si za uspjeh

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Otvaram balkonske prozore i “bacam” pogled na grad koji se polako budi. Jutro je umiveno sunčevim zrakama i impresivnom kompozicijom neumornih ptica. Još u toj usnulosti – kao da prsti žure u susret ovom danu, onako instinktivno, onako sa čežnjom. U tim jutarnjim sjenama postoje nevinost i bereket, to duša zna. Zna li tvoja duša koliko ovaj dan može biti ogrnut produktivnošću i vedrinom?

Da li baš sada imaš na papiru, u podsvijesti ili barem na jeziku isplaniran ovaj dan, koji može biti tvoja prekretnica za bolje sutra, za bogatu trpezu aktivnosti. Za bolje JA. Ili si odlučila da moraš da ga provedeš u oplakivanju tuđih pogrešnih (toksičnih) postupaka? Odlučila si da ovaj dan ne bude inspirativan i ispunjen optimizmom jer je jučerašnji nepoložen ispit definisao tvoje predstojeće dane? Ispit se može ponoviti, gradivo se da opet naučiti, ali današnji dan se ne može vratiti. Repriza za ovaj dan ne postoji! Uspješni ljudi su poznati po tome da vode računa za svaku svoju sekundu gdje će je i u šta će je provesti. Zato tvoj sahat vremena neka bude toliko skupcjen, pa dobro razmisli kome ćeš ga pokloniti. Oboji ga (dan) bojama proljeća i pozitive, zatim zasuci rukave! Ne zaboravi da, sa svakim početkom novog dana, spomeneš ime Onoga Koji ti je dopustio da se probudiš ! Uzvišeni, Onaj koji je stvorio vrijeme, dao ti je još jednu šansu da svoj sopstveni život obogatiš i poradiš na svom ličnom i profesinalnom razvitku. Uspješna moja! Treba ti dolina samopouzdanja, brdo isplaniranog vremena i more truda. A ponajviše ti dove treba, moja uporna i pronicljiva mu’minko, zato obraduj svoje dlanove i svoju nutrinu dovama koje će zasigurno biti dostavljene Milostivom, istog onog trena kada poteku sa tvojih usana stići će do Njega, subhanehu ve te ala. Ako sjediniš ova četiri faktora, tvoji ciljevi će postati stvarnost pa makar te himalajski vrhovi dijelili od njega (cilja)! Tvoj potencijal, a svako ima potencijala i sposobnosti za određenu vještinu i sposobnost, zaslužuje da bude istaknut i zaliven laticama podrške. Tvoje učešće u bilo kojem segmentu pomoći ovom Ummetu je od velikog značaja. Tvoj osmjeh nekome nada znači. Tvoje intelektualne sposobnosti moraju – prije svega – biti otkrivene, a zatim i dobiti gromoglasni aplauz nakon što uspiješ da zadiviš svog Gospodara i nakon tvog ulaganja i pomaganja tvoje zajednice, tvojih sestara i tvog evlada… Tvoj život će nakon svake uložene minute u hajr, dobijati miris zumbula. Zumbul je cvijet zime, ali hladnoća i okrutnost klime ga nisu natjerali da iščezne sa lica zemlje. Naprotiv, ovo nemilosrdno doba ga je naučilo hrabrosti i neustrašivoj razboritosti.

Budi poput zumbula, preživi zimske oluje ali istovremeno budi vjesnik proljeća! Ovaj dan je tvoj uspjeh ili tvoja frustracija. Izaberi sama hoćeš li biti nominovana za uspjeh ili za neuspjeh. Tvoje misli diktiraju tvoj život, shodno tome odluči se za optimizam. Optimizam je prijatelj uspjehu i sreći.

Allahov Miljenik, sallallahu alejhi ve sellem, kazuje da je Allah rekao: “Ja sam s mišljenjem Moga roba o Meni…” (Dio hadisa koji bilježe Buhari, 7405; Ahmed 2/201; Tirmizi, 3603)

A. F.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta