Rekaik

Novcem se štitio od dunjalučkog suda, ali od Allahove kazne nije mogao pobjeći

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Citajuci Crnu hroniku od 3.juna ove godine prvo sto mi je palo na pamet je da od Allahove kazne i smrti ne moze pobjeci niko bez obzira na novac, slavu i moc koju posjeduje na ovom prolaznom dunjaluku. Naime, radi se o tekstu koji opisuje mladica koji je okarakterisan kao veliki kriminalac, koji je pocinio veliki broj razlicitih krivicnih dijela, a najcesce je to bilo kradja automobila sa skupocjenom opremom koja je veoma rijetka na ovim prostorima.

Imao je prvosnaznu sudsku presudu zgob kradje velikog broja automobila sto je znacilo da se vec trebao nalazit u zatvoru. Medjutim kada god bi trebalo da ide u zatvor, kod sebe je imao ljekarsku potvrdu kojom mu se odgadja zatvaranje na neograniceno vrijeme zbog navodnih “zdravstvenih problema“. Njegovo privodjenje na izdrzavanje kazne je tako trajno bilo odgadjano, jer cak i kada bi policija upratila da nije u bolnici vec u kriminalnim radnjama, on bi i tada posjedovao potvrdu koja govori o njegovom „vikend dopustu“.

Medjutim, taj mladic je zaboravio da i iznad njega ima Onaj koji sve vidi i zna, i Koji pravedno racune svidja i od cijeg odredjenja jos niko nije mogao pobjeci, ma koliko ovodunjalucke moci posjedovao. Kaze Allah s.w.t u suri Luqman: Mi im dajemo da kratko uzivaju, a zatim cemo ih natjrati u patnju neizdrzivu.

Iza ponoci 2.juna ukrao je automobil „audi“ koji je vozio veoma brzo te je nakon par minuta sletio s ceste i na mjestu nesrece smrtno stradao. Ostao je kao pouka svima onima koji smatraju da mogu novcem da kupe slavu i moc i manipulisu ovim dunjalukom. Njegova prica ce se prepricavati kao dokaz slabosti dunjalucke moci, a njegova mladost koju je trebao provest u pokornosti Allahu s.w.t jer nam On porucuje: „Dzine i ljude sam stvorio samo da mi robuju“ bice okarakterisana kao strast za moci i pohlepom.

Ova prica je veoma jak dokaz da niti jedan covjek ne moze ubrzati niti udaljit smrtni cas, pa se moramo truditi da nas taj trenutak zatekne u cinjenju dobrocinstva sa jezikom vlaznim od zikra, a cinit dovu Milostivom da nas zatiti od skretanja sa Pravog puta nakon sto nas je vec na njega uputi,o te da nas usmrti u pokornosti Njemu.

Zbog toga dragi brate i draga moja sestro, drzi se cvrsto Allahovog puta i nikako sa njega ne skreci jer sva moc i slava pripada samo Svemogucem Gospodaru koji zna dobro ono sto krijemo kao i ono sto na javu iznosimo.

Ljubav prema dunjaluku i njegovim prolaznim ljepotama zavede covjeka do te mjere da mu najveca preokupacija postane uzivanje u prolaznim blagodatima i nadmetanje u njemu slicnim, a ruzan je to put i strasan ishod za onoga ko ga izabere: „O ljudi, bojte se Gospodara svoga i strahujte od Dana kad roditelj djetetu svome nece moci nimalo pomoci, niti ce dijete moci svome roditelju imalo pomoci! Allahova prijetnja je istinita, pa neka vas nikako zivot na ovom svijetu ne zvara i neka vas u Allaha sejtan ne pokoleba.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta