Brak i islamska porodica

Odgoji sebe, odgoji dijete…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kaže El-Minawi:”Disciplinovati dijete za njegovog oca znači da kada dijete dovoljno sazrije da se podstiče na vrline pokornih vjernika, i da ga zaštiti od lošeg društva. Treba da ga poduči Kur’anu, lijepom ahlaku, arapskom jeziku, da ga podstiče na slušanje predaja selefa (prvih generacija) kao i da ga poduči najneophodnijim fikhskim propisima. Treba ga opomenuti pa potom istući ako odbije da namaz obavlja. To će biti bolje za njega, nego da udjeluje sadaku, jer ako otac ispravno poduči svoje dijete, djela njegovog djeteta će biti trajna sadaka dok god dijete bude živjelo. Disciplina je hrana za dušu, i priprema za Ahiret.”

Sutra kad tvoj sinčić odraste a ti ga budeš tjerao da uči Kur’an a on neće pa neće, sjeti se da si ti iz sedmice u sedmicu dane provodio ispred televizora i strastveno se živcirao i radovao zato sto tamo neki klub gubi ili pobjeđuje. Dijete ponajviše odgajas svojim postupcima i navikama a vrlo malo riječima i naredbama.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta