Humanitarni kutak

Oktobarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Obavjestavamo Vas, cjenjena braco i sestre, da je prikupljeno dovoljno sredstava za oboljelu sestru od kancera i da vise ne prikupljamo pomoc za nju (elhamdulillah, bilo je dosta uplata kod nas, a sredstva su prikupljana i u BiH). Mi i dalje nastavljamo prikupljanje novcane pomoci za preostale tri kategorije:

1. Mali Davud iz Sarajeva

Petogodisnji Davud, od prvog dana rodjenja, je obolio i svo ovo vrijeme se bori sa razlicitim bolestima. Pogledajmo njegovu tuznu zivotnu pricu na ovom videu:

Pomozimo, u ime Allaha, ovog malog djecaka i njegovu porodicu, te olaksajmo prikupljanje sredstava za operaciju srca malog Davuda.

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za malog Davuda”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
___________________________________________________

2. Fond NUM stranice

Draga braco i cjenjene sestre, jedan od najboljih poteza, od kako je pokrenut “Humanitarni kutak” na ovoj stranici je bio pokretanje fonda NUM stranice. Naime, novac koji pristigne u ovaj fond nije striktno namjenjen za neku odredjenu porodicu, pa tako mi taj novac mozemo dalje rasporedjivati na veci broj siromasnih i bolesnih muslimana. Kako je bilo mnogo uplata za ovaj fond u minulom peirodu, mozemo sa sigurnoscu reci da je na stotine i stotine ugrozenih muslimana, samohranih majki sa djecom, starih i neizmoglih, bolesnih, te siromasnih porodica dobilo pomoc iz ovih sredstava.

Plemenitog Allaha molimo da sve one, koji izdvajaju od onog sto im je srcu drago i to salju svojoj braci i sestrama, samo iz razloga sto ih veze imanska veza i sto osjecaju samilost u svojim srcima kada vide muku drugih muslimana, da im On unese radost u srca onda kada im to bude najpotrebnije, kao sto oni unose radost u srca mnogobrojnih muslimana i njihove djece.

SubhanAllah, kakva li nagrada ceka one koji su, samo u ovom mjesecu, izmedju ostalih, pomogli jednu samohranu majku (sestru sa nikabom) sa cetvero djece, nisu imali novca ni za skolski pribor; dvije porodice iz Kozarca: staru nenu sa unukom bez ikakvih primanja, te isto tako samohranu majku sa cetvero djece; zatim dvije familije iz Zavidovica: familija sa sedmero djece u jako teskoj materijalnoj situaciji, te stari bracni par koji zivi u mizernim uvjetima, ni za osnovne ljekove nemaju sredstava; jednu familiju sa Kosova – brat je zavrsio medresu i prije mjesec dana su dobilu drugu kcerkicu, a ni prozora nemaju u prostoriji gdje zive. I jos mnogo, mnogo drugih (inshaAllah, ubrzo ce biti spisak na stranici kome je sve pomognuto od sredstava koja su prikupljena za fond NUM stranice u mjesec ramazanu).

Pozivamo sve one, koji ne zale udjeljivati svoj imetak kako bi zadobili Allahovu ljubav i zadovoljstvo, da se odazovu na ovaj apel i pomogne siromasne i bolesne muslimane, a takvih je sirom Bosne i Hercegovine.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “za fond NUM stranice”
___________________________________________________

3. Uplate za dawu

Isto tako vas molimo, braco i sestre, da ne zaboravite i ovu kategoriju, ne dozvolimo da dawet i oni koji se bave njom budu sirocad medju muslimanima. Dok krscani nemilice i ne zaleci ulazu sredstva u svoje misionarenje, kod muslimana je skroz obrnuta situacija. Vecinom su to pojedinci, koji su shvatili vaznost pozivanja ljudi vracanju Islamu i njihovom Gospodaru, pa je tako mali broj onih koji ulazu trud ili imetak kako bi se pomogla Allahova vjera. A i oni koji pokrenu neke dawetske aktivnosti su, u mnogo slucajeva, sputani zbog nedostatka novcanih sredstava.

Hvala Allahu, mi vec odredjeni period, zahvaljujuci Vasim donacijama, pomazemo mnogobrojne dzemate u BiH i njihove dawetske aktivnosti (uz napomenu da iz tih sredstava je omogucen i sam rad ove stranice). Insan koji zivi van BiH i koji cesto ne ide u posjetu Bosni pomisli da je situacija medju nasim narodom, sto se tice vjerske strane, mnogo dobra, ali tek kad ode dolje uvidi koliko veliki dio naseg naroda je odlutao od vjere i da se sa tim narodom treba podobro pozabaviti kako bi se uputili na put Milostivog.

A, hvala Allahu, ima onih koji su uvidjeli ove stvari i koji su pokrenuli raznorazne dawetske projekte. Jedan, jako interesantan i nesvakidasnji projekat mozete pogledati na ovom videu:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
____________________________________________

Uplate za ove slučajeve (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softić Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

OVA AKCIJA TRAJE DO 4. NOVEMBRA, INSHAALLAH!
_______________________________

Ibn Omer prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: “… Ko pomogne svome bratu muslimanu u nevolji, Allah će njemu pomoći u njegovoj nevolji, ko otkloni nedaću jednog muslimana, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu….” (Buhari i Muslim)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta