Allahova lijepa imena

Onaj Koji mnogo prašta

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Faraon koji je vladao Egiptom, u vrijeme Poslanika Musaa, a.s., je bio jedan od najvecih nasilnika i zulumcara koji je ikad zivio. Ubijao je ljude nemilice a za sebe je znao govoriti da je bog, tj. najveci gospodar svojih podanika. Melek Dzibril, a.s., je ispracao Poslaniku Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem, da je isti taj faraon prilikom tusenja u moru, kada je gonio sa ogromnom vojskom Musaa, a.s., i njegov narod, poceo…

…uzvikivati da i on vjeruje u Musaovog, a.s., Gospodara. Pa Dzibril, a.s., rece: “Poznavajuci kako je Allah, swt, Milostiv i koliko prasta, ja sam pozurio da sa dna mora pokupim pijeska i kamenja pa da mu to strpam u usta, pa da prekine uzikivati te rijeci.”

U jednoj drugoj predaji se prenosi da Allah, dz.s., ima 100 milosti i da je jednu milost spustio na Zemlju, pa je od te milosti i milost koju majka osjeca prema svome dijetetu (a koliko je ogromna ta milost) dok je kod Sebe, Uzviseni Allah zadrzao 99 milosti i da ih cuva za vjernike, Svoje vjerne robove, za Sudnji dan, kada ce ih obasuti sa tim milostima.

Pa se navodi da ce i sejtan, l.a., pomisliti i ponadati se da ce Allah swt i njemu oprostiti na danu Sudnjem, kad vidi kako ce oprastati mnogim ljudima.

Naravno covjek se ne smije osiliti kada procita ovo i poceti ciniti grijehe, jer mora imati na umu da nas Stvoritelj isto tako zestoko kaznjava, one koji Mu okrecu ledja iz bahatosti.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta