Savjeti

Osjećam se kao bludnica

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PROBLEM: Dok pišem ovo pitanje obuzima me veliki stid, ali moram upitati u vezi s tim. Naime, udata sam i imam djecu, prokleti šejtan prišao mi je sa strane sa koje sam se najmanje nadala. Zbog obaveznosti zarađivanja moj muž je često odsutan od kuće. Čisto iz dosade i samoće listala sam stranice na internetu, dopisivala se s drugima itd. Na taj način sam u svoj život uplela stranog čovjeka. Sve je išlo korak po korak: od selama do toga da sam ga mnogo zavoljela. Sada mislim o njemu, iako se nismo ni vidjeli ni sreli. Znam da činim veliki grijeh, znam da sam kriva, tim više jer je moj muž vjernik, voli i mene i našu djecu, čini nam dobročinstvo. Osjećam se kao bludnica. Ima li pokajanja za mene? Allah vas nagradio!

SAVJET: Reci: ‘O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti. On, dosita, mnogo prašta i On je milostiv.” (Kur’an, sura Ez-Zumer, 53) Ne postoji ni jedan grijeh koji čovjek počini pa se iskreno pokaje a da mu Uzvišeni Allah neće oprostiti, makar se radilo o širku, jer od milostivih Allah je najmilostiviji. Zlo je učiniti grijeh, ali je veće zlo smatrati da Uzvišeni Allah to neće oprostiti i gubiti nadu u Allahovu milost. Ako Uzvišeni Allah oprašta idolatariju i nevjerstvo onome ko se iskreno pokaje, kako onda neće oprostiti ono što je manji grijeh od toga!

Cjenjena sestro u islamu, budući da si svjesna grijeha koji si učinila, neću govriti o veličini počinjenog prijestupa prema Allahu, islamu, tebi samoj, tvom mužu, vašoj djeci, ali i grijesnom čat-prijatelju.

Ako želiš dobro sebi i svojoj porodici, poduzmi sljedeće korake:

prvo, iskreno se pokaj Svevišnjem Allahu i čvrsto odluči da nikada više nećeš takvo nešto učiniti;

drugo, odjavi internet, i nije ti dopušteno da ga ikada više koristiš zato što musliman ne smije dopustiti da bude ugrizen dva puta iz iste rupe,

i treće, trebaš obratiti veliku pažnju na činjenje dobročinstva svom plemenitom mužu i to mnogo više nego si činila ranije, jer si zakinula njegovo najintimnije pravo.

Kada je riječ o tvojim riječima da se osjećaš kao nemoralnica, kažemo da se počinjeno djelo ne tretira bludom, jer se nije desio čin nemorala, ali ostaje da razmislimo o Poslanikovim, saws, riječima da oko čini blud – gledanje, da uho čini blud a da je njegov blud – slušanje…, da bi na kraju konstatirao kako to čovjek (i žena, naravno) spolnim aktom potvrdi ili negira.

U svakom slučaju, traži oprosta od Allaha, dz.s., i ne gubi nadu u Njegovu milost! Ponavljamo: gubljenje nade u Allahovu milost mnogo je veći grijeh od onoga što si počinila. Molim Svemogućeg Allaha da oprosti tvoj prijestup, da te učini iskrenom suprugom i najboljom majkom i da ti učini Dzennet konačnim boravištem, amin!

Dr Safet Kuduzović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta