Problem i devijacije u društvu

Papreno plaćene mađije nisu vratile ženu u postelju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovaj tekst postavljamo na NUM iz razloga da ljudi vide šta se dešava kad se kontaktiraju osobe koje za sebe tvrde da mogu “vratiti stare ljubavi ili bivši supružnici”. Inače u Islamu je haram baviti se ovim jer se to radi putem sihra, a i haram je kontaktirati te ljude i “naručivati” takve gadosti

Pokušaj da “višom silom” vrati suprugu koja ga je ostavila nakon 22 godine braka, kanadskog državljanina porijeklom iz Pljevalja S. C. koštao je više od 25.000 eura. Za toliko kaže da ima dokaze, a tvrdi da je ukupno platio oko 40.000 eura.

Nakon šestogodišnje “pomoći”, Pljevljak je ukapirao da je ostao i bez supruge i bez novca. On je za “Vijesti” ispričao da su ga “u zabludi držali” Baranin Šerif Beharović i tamošnji hodža Edin Peković, koji mu je i preporučio usluge sugrađanina, tvrdeći da će mu ovaj mađijama vratiti ženu u bračnu postelju.

Beharović, međutim, tvrdi da nije obmanuo Pljevljaka, već da mu je “pomagao” i da je “bilo pomaka dok se nijesu umiješali neki prevaranti iz Podgorice”. Peković nije dostupan na broj telefona koji ima redakcija.

Kazao je i da nije šarlatan, već imam i školovani sveštenik, kao i da mu S. C. nije slao novac da mu vrati ženu molitvama, nego da daje drugim ljudima da prave sihre (mađije).

Uprkos ogorčenosti, S. C. nije policiji prijavio da je prevaren, kazali su “Vijestima” iz Uprave policije.

 

U začarani krug upao 2011.

Pljevljak je “Vijestima” ispričao da je njegova agonija počela 2011. godine kada je na sve načine pokušao da se pomiri sa suprugom i da je tada na internetu pronašao sajt na kom su hodže i vidovnjaci nudili svoje usluge.

“U to nisam vjerovao… tražio sam pomoć po cijeloj bivšoj Jugoslaviji preko hodža i vidovnjaka. Edina Pekovića, hodžu iz Bara, našao sam preko sajta na kom je oglašavao da vraća stare ljubavi. Kontaktirao sam ga i pitao da li je moguće da mi vrati bivšu ženu magijom, rekao je – ‘da’. Dogovorili smo se da mi šalje zapise – amajlije da mi se vrati žena, ali posle godinu nije bilo ništa. Poslao sam mu 700 eura”, tvrdi Pljevljak.

Objasnio je da mu je hodža tada preporučio Esada Alića, kom je, kako tvrdi, posalo 1.000 eura, ali poslije pola godine nije bilo pomaka.

“Tada sam Pekovića pitao da li lično zna nekoga ko je u stanju da mi vrati bivšu ženu i on je rekao da zna Šerifa Beharovića i da je upoznat sa tim da je mnogima vratio žene. Dao mi je njegov broj, nazvao sam ga i on mi je rekao da je vratio svima i da može i moju. Počeo mi je slati zapise i mađije. To sam ovdje odrađivao, međutim ništa se nije promijenilo”, objašnjava S. C.

Na pitanje “Vijesti” zbog čega je šest godina slao novac, kazao je da je “čovjek spreman na sve kad voli”.

“Mi smo se čujali, slao sam mu novac preko Western uniona gdje god da je bio. U Srbiji, Crnoj Gori. Imam dokaz za 24.000 eura. Obećavao je da će biti sve u redu, ali nije. Imam i poruke koje smo razmjenjivali kao dokaz. Poslije šest godina rekao sam sestriću koji živi u Podgorici da se raspita za njega. Saznao je da je prevarant koji živi od očeve penzije i da je mojim novcem renovirao kuću i kupio mercedes. Tada sam mu tražio da vrati novac, a on je počeo sa ucjenama i prijetnjama”, tvrdi Pljevljak.

U pismu poslatom “Vijestima”, ali i telefonskom razgovoru, tvrdio je da mu je Beharović prijetio pištoljem i ucjenjivao ga da će poći kod njegove bivše tazbine da im ispriča kako je novac slao za crnu magiju.

“Rekao sam mu da je prevara krivično djelo, da imam izvode i poruke kao dokaz i da pripremi 24.000 eura jer ću doći u Bar za njih. Odgovorio mi je – ‘Samo ti dođi, imam sakriveni pištolj, nećeš se više vraćati u Kanadu.’ To je prijetnja smrću. Zvao sam jednog advokata iz Bara, poslao mu sve izvode, prepisku, ali on kaže da je nastupila zastara, ipak, mislim da država mora stati na kraj tim ljudima. Mimo ovog novca za koji imam dokaze, dao sam još najmanje 15.000 eura, nadajući se da će mi vratiti ženu koju volim”, rekao je on.

Plaćao mnogo puta(Foto: Privatna arhiva)

Hodža plaćao mađije?

Beharović, međutim, tvrdi da nije uzimao novac Pljevljaku, već da je za njegov račun kupovao mađije iako ga je upozoravao da nije dobro da to čine.

“Sarađivao sam sa njim, nema što da krijem. Inače sam hodža. Imao je jako puno problema. Radili smo tri godine. Kad se javio prvi put rekao sam mu da moramo vidjeti hoće li dati Bog selameta. Što se tiče para – ja mu ih iznudio nisam, prijetio mu nisam, pištolj nemam, niti ga iko od moje porodice ima. Nije istina da sam mu prijetio. Imam dokaze i razgovore snimljene u kojima mi je govorio da bi bilo lijepo da su svi pošteni kao ja. Sve je bilo u lijepo dok se nije umiješala jedna osoba iz Podgorice”, kazao je on.

Tvrdi da mu je Pljevljak slao novac da “mađija Rožajca koji mu se umiješao u brak”.

“Sve ostalo je laž. On je slao novac, ali on najbolje zna za šta. Pohvaljivao me i pričao kako mu se žena javlja, a onda su se umiješali prevaranti iz Podgorice i rekli mu kako ja skačem po groblju i pravim sihre. To nije istina. Za sve imam dokaze, 11 godina taj posao radim nikada ni sa kim nisam imao problema, prvi put mi se ovo dešava”, kazao je on.

Tvrdi da se ne bavi mađijama već se moli u ime Boga, ali da je Pljevljak plaćao da se uništi Rožajac, a ne da mu se vrati žena.

“Da sam mađioničar, okrenuo bih sebi da budem milioner” 

Beharović tvrdi da nikad nikome nije obećao da će mu pomoći, pa ni Pljevljaku, ali da mu je rekao da će se truditi.

“Ne mogu da obećam da ću biti živ sjutra, samo da ću se uz pomoć Boga truditi”, rekao je on.

Tvrdi da se ne bavi mađijama, već da se samo moli.

“Da sam mađioničar, okrenuo bih sebi da budem milioner, spasio bih majku da ne umre mlada od raka. Nisam siherbaz, to su mu drugi napunili glavu. Kad bude vrijeme sve ću ispričati, pa i to za šta je slao novac. On ima priču koja nema veze sa vezom, da sam htio da ga zeznem ne bih mu rekao svoje pravo ime i prezime. Kad je došao u Pljevlja, išao sam da se upoznam sa njim”, rekao je on.

Beharović tvrdi da ne poznaje lično hodžu Pekovića, ali da ga je ovaj preporučio.

Objasnio je i kako je “pomagao” Pljevljaku dok ovaj nije tražio da se “to ubrza sihrama i mađijama”.

“Rekao sam mu da to ne radim, ali on me pitao da idem na Kosovo i u Makedoniju i da mu tamo nabavljam sihre. Rekao sam mu da se pazi jer to može da se odrazi na djecu, rekao je da je bitno samo da vrati ženu. Nakon toga mu je kćerka zatrudnjela i izgubila bebu. Ali, njemu se tada drugi put javila žena i on je mislio da je to u redu”, kazao je Beharović.

Tvrdi da je nakon toga upozoravao Pljevljaka, ali da je on govorio da “mora, jer voli svoju ženu”.

“Govorio je da mora da je vrati i da su ih dušmani razdvojili, zato je slao novac da plaćam sihre da uništi ovog Rožajca koji im se umiješao u brak. Ali neka ga, njega ostavljam Bogu”, poručio je hodža.

Porukama razmjenjivali prijetnje i uvrede

Beharović tvrdi da mu je Pljevljak prijetio novinarima “Vijesti”, policijom, ali i da će “svašta da mu radi”.

Dio prepiske(Foto: Privatna arhiva)

Novinaru je poslao skrinšot poruke u kojoj ga Pljevljak vrijeđa i piše mu da je sve dao glavnom uredniku.

Dio prepiske(Foto: Privatna arhiva)

Dostavio je i prepisku u kojoj mu se Pljevljak izvinjava i zahvaljuje mu se.
Prepisku je dostavio i Pljevljak, i to više od 50 strana.

vijesti.me

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta