Odgovori o sihru

Počeo sam klanjati, ali me hvata neki strah

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Selam alejkum! Ja pišem iz Slovenije, vašu stranicu sam našo na internetu, pa bi želijo da mi objasnite neke stvari što mi se dešavaju u periodu 2 tjedna. Prije 2-3mjeseca sam prvi put pročito Kuran,imao sam želju da ga pročitam. Poslje toga sam se odlučijo i da se naučim da klanjam namaz,to mi je bila želja još od prije, al eto nikad nisam išo zatim. Hvala Dragom Bogu i naučio sam da klanjam, pa sam sad prekino da klanjam, jer mi se dešavaju neke čudne stvari, i ne znam ih baš tačno opisati, jer mi se nije nikad u životu to dešavalo, ali ču probati da vam objasnim. Naime u periodu 2 tjedna mi se dešavaju…

neke stvari poput nekog straha,a ne znam pred čim, ne mogu se koncetrisati na neke stvari što radim, pa ramišljam o tome šta je to sa mnom. Na vašoj stranici sam pročito o džinu i šejtanima, pa se bojim da nije to što me plaši. A kad sam pogledo koji su simptomi, vidijo sam da nebi moglo biti to, jer sam imo dvije noči ružne snove, ko neku vatru da sam sanjavo i poslije toga nemam ružnih snova, ponekad se trznem u snu.

Mjerijo sam i pritisak, isto u redu, nemam glavobolje ni bolove u želucu. Inače sam mlad i nemam problema sa zdravljem. Pa sad nesto razmisljam da nisam naletijo na kakvu crnu magiju, ne znam kako se kaže po islamu, jer su mi simptomi slični, bar koliko sam vidijo neke informacije na internetu, ali opet ne bi volio da mi se to dešava. Sad trenutno se osječam u redu, ali se bojim da neče šta biti naopako sa mojim životom,pa zato sam se naručijo kod efendije u Sloveniji,što može pomoči oko takvih stvari. Želim vam svako dobro i neka vas Allah dragi nagradi.

Odgovor: Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Nastavite klanjati. Ako osjetite smetnje, potrudite se da posjetite nekoga ko liječi Kur`anom i da to Allahovom voljom otklonite. Sihr (crna magija) nije neriješivi problem. Allahovom voljom, riješit ćete svoj problem, posjetom nekom ko liječi Kur`anom ili ustrajavanjem u praktikovanju vjerskih propisa.

Ipak, znajte, vašim vraćanjem islamu učinili ste nešto što smeta šejtanu. Naravno, da rekacija neće izostati. Vjerujte mi, vi niste izuzetak. Mnogi Allahovi swt robovi koji nakon zablude prihvate istinu, počnu osjećati tegobe kojih prije nije bilo. Većinu neko upozna i sa takvim šejtanovim neprijateljstvom, ustraju u ibadetu i vremenom problemi iščeznu. Ne svi, naravno. Problema će uvijek biti. Svrha vašeg vraćanja Allahu swt i jest da spoznate da postoji Neko kome se uvijek u nevolji možete obratiti i čiji odgovor neće izostati. Svaki problem ima rješenje, samo ga treba tražiti od Onoga ko zna odgovor na svako pitanje i koji svakoj nevolji može kraj učiniti.

Postoji mogućnost da vi jeste pri sebi imali džinne ili sihr koji su radili ono što su trebali raditi, a da ste vi to teško mogli osjetiti, ili ste osjećali na načine koje niste mogli prepoznati. Vi ih ničim niste uznemiravali i oni su vam činili zlo onako kako su naumili jer iz ništa nije sprječavalo u tome. Namaz im je bila sirena upozorenja. Uznemirili ste ih i oni su otkrili svoje prisustvo. Vama je to nepoznanice i strah je učinio svoje.

Prestali ste raditi jedino što vam je predstavljalo oružje u borbi protiv šejtana. Ponovo se prihavtite namaz, uzmite čvrsto najjače oružje u svoje ruke i pobijedit ćete džinne koji vas uznemiravaju. Da, uznemiravanje će potrajati još neko vrijeme. Ali, kako vi u vjerskim propisima budete jačali i kako budete izgrađivali svoju vjeru, džinni će postajati nemoćnjiji. Na vašoj strani ja Allah, Moćni. Na njihovoj sihirbazi ili drugi Allahu swt nepokorni robovi, na njihovoj strani je gorivo vatre džehennemske. Šta mislite ko će pobijediti?!

Almin Omerasević

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta