Tekstovi

Podijeli svoje brige sa Uzvišenim Allahom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postoje slučajevi i momenti u životu kada se možemo osjećati da smo potpuno sami. Ne mora to biti u doslovnom smislu. To je kada imamo onaj osjećaj da se ne možemo povezati ni s kim. Ni sa našim prijateljima, bliskim ljudima koji su dobronamjernici, ni sa našom rodbinom, braćom ili sestrama, pa čak niti sa našim roditeljima. Čini se da nitko ne može razumjeti ono što osjećate, pa nemate potrebu to niti podijeliti. Vrlo je bolno kada nismo u stanju izraziti ono što osjećamo.

Čak i usred neke gužve možemo se osjetiti kao da smo sasvim sami, kao da smo „neprilagođeni“ na ovoj planeti. U ovoj natjecateljskoj, nemilosrdnoj, agresivnoj utrci napredovanja u životu i dokazivanja sebe, čini se da nitko nema vremena ili kapaciteta da bismo mu se povjerili i da bi nas saslušao i shvatio.

Dobra vijest je da zapravo postoji netko kome je stalo do onoga što osjećamo. Jeste li razmišljali podijeliti svoje misli, osjećaje s Onim koji je stvorio cijeli ovaj svijet? Iako On već zna šta osjećate i razmišljate, vaše osjećaje, zamršenosti, brige…zna sve to više i jasnije od vas samih, a ipak On sve to želi čuti od vas. Samo to internalizirajmo. Naš voljeni Gospodar, Vlasnik svega vidljivog i nevidljivog, želi i voli čuti vaš glas. Ti i ja, „beznačajne mrvice“ u ovom svemiru, pa ipak nismo beznačajni Stvoritelju ovog svemira. On voli da Mu kažemo šta je u nama i šta nas tišti.

On može čuti sve što govorimo i ono neizgovoreno. On je vlasnik i održavatelj neba i zemlje i svega između i svega o čemu ne znamo. To Ga ne sprječava da sluša naš ponekad govor. Podijelite sve svoje brige i terete, unutarnje sukobe…podijelite ono što ne možete podijeliti ni s kim. Podijelite to s Njim. On zna. On sve to razumije.

Navodimo nekoliko ajeta kao podsjetnik na ljepotu konekcije sa našim Voljenim Gospodarom:

 One koji vjeruju i čija se srca, kad se Allah spomene, smiruju – a srca se doista, kad se Allah spomene, smiruju!‘“ (Er-Ra’d, 28.)

„’Ja tugu svoju i jad svoj pred Allaha iznosim, a od Allaha znam ono što vi ne znate’ – reče on.“ (Jusuf, 86.)

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih.“ (El-Bekare, 153.)

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu.“ (El-Bekare, 186.)

Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih: u njegovu korist je dobro koje učini, a na njegovu štetu zlo koje uradi. Gospodaru naš, ne kazni nas ako zaboravimo ili što nehotice učinimo! Gospodaru naš, ne tovari na nas breme kao što si ga tovario na one prije nas! Gospodaru naš, ne stavljaj nam u dužnost ono što ne možemo podnijeti, pobriši grijehe naše i oprosti nam, i smiluj se na nas. Ti si Gospodar naš pa nam pomozi protiv naroda koji ne vjeruje! (El-Bekare, 286.)

„’Dovoljan je nama Allah i divan je On Gospodar!‘“ (Ali Imran, 173.)

Izvor: www.backtojannah.com

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta