Humanitarni kutak

Podjela pomoći iz hum. fonda NUM stranice u Bugojnu (Foto)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Humanitarna podjela paketa – Projekat ”Posjetimo naše komšije”

Ko vjerniku otkloni jednu od dunjalučkih nevolja, Allah će od njega otkloniti jednu od nevolja Sudnjeg dana. Ko olakša onome ko je u teškoći, Allah će njemu olakšati na ovom i budućem svijetu…” (Muslim) Neopisiv je taj osjećaj, kada u ime Gospodara pomogneš svome bratu i sestri u nevolji, olakšaš im njihovo iskušenje i ublažiš im brigu. Nema tog dunjalučkog dobra koji bi ti bio dat u zamjenu za onaj osjećaj kada vidiš osmjeh na licu malenog djeteta nakon što mu pružiš neki slatkiš kojeg je željan, pošto njegovi roditelji nisu u stanju da mu ga obezbjede…

Hvala Gospodaru svjetova na našoj braći i sestrama koji nesebično odvajaju od sebe, svojih porodica, kako bi u Njegovo ime pomagali onima u potrebi i hvala Mu, pa je nas počastio njihovim povjerenjem i time da budemo posrednici u slanju njihove pomoći onima koji su u potrebi za njom. Elhamdulillah, uspješno je uz većinsku pomoć N-UM stranice realiziran projekat kojeg smo nazvali ”Posjetimo naše komšije”. Tom prilikom smo posjetili par porodica, te dodjelili pomoć u prehrani i higijenskim potrepštinama 5 porodica, jednoj porodici obezbjedili određenu količinu drva, dok je jedan dio izdvojen za kupovinu lijekova.

Cilj ovog projekta pored pomaganja je bio i stvaranje svijesti kod drugih ljudi o pomaganju onih u potrebi, te da uz kahvu i lijepo druženje ovim porodicama damo do znanja da nisu sami i da još uvijek ima onih koji u ime Allaha pomažu i suosjećaju kroz svoju pomoć sa njima i njihovim problemima. Zahvaljujemo svima onima koji su pomogli realizaciju našeg projekta, braći sa N-UM-a na ukazanom povjerenju, kao i sve one koji se bilo kako trude da pomognu svoju braću i sestre, i upućujemo Gospodaru iskrene dove za njih.

Udruženje građana ”Svjetlost” Bugojno
__________________________

O najnovijoj, januarskoj akciji koja se vodi na NUM-u možete pročitati ovdje: https://www.n-um.com/?q=node/6431

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta