Humanitarni kutak

Januarsko-februarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, svakodnevno se možemo uvjeriti da se mnogi muslimani nalaze u stanju egzistencijalne ugroženosti i da im je neprocjenjiva svaka pomoć koju dobiju, stoga apeliramo da se odazovete i svojim prilozima i uplatama za Humanitarni fond pomognete muslimanima koji su iskušani siromaštvom. U današnjem vremenu ispravna da’va ima veoma važnu ulogu, u što nas uvjeravaju brojna događanja u svim dijelovima svijeta, stoga vas pozivamo da učestvujete u pomaganju Da’vetskog fonda, uz dovu Allahu da vam višestruko nadoknadi vaše priloge onda kada vam to bude najpotrebnije. Imajući u vidu ove velike potrebe u oba fonda, odlučili smo da januarsku akciju produžimo do kraja mjeseca februara, inšallah. Spisak pristiglih uplata za ovu akciju možete pogledati na ovom linku:https://www.n-um.com/?q=node/6477, a u nastavku možete pročitati više o ovoj akciji:

1. Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond) – U ovom mjesecu nastavljamo sa skupljanjem donacija u Humanitarni fond NUM stranice iz kojeg se mjesečno hrani na desetine socijalno ugroženih porodica širom BiH. Jako je bitno da, pogotovo u ovim zimskim danima i mjesecima, održimo kontinuitet u pružanju pomoći socijalno ugroženim porodicama kojima iz mjeseca u mjesec pomažemo sa manjim novčanim iznosima, tako da time mogu pokriti svoje najosnovnije potrebe, a u isto vrijeme ih ne učimo da se u potpunosti oslone na fond NUM stranice, već da i oni privređuju i traže ospkrbu u okviru svojih mogućnosti. Budite dio ovog plemenitog rada, podijelite svoju sadaku, nadajući se nagradi od Uzvišenog Allaha kada će oni sretni na Sudnjem danu stajati u hladu Arša Gospodara svih svjetova!

NAPOMENA: Zamoli smo braću i sestre iz udruženja širom BiH, kojima šaljemo pomoć iz Humanitarnog fonda koju oni raspoređuju i uručuju porodicama i pojedincima kojima je pomoć potrebna, da nam pošalju izvještaje u vidu video klipova, slika ili tekstova kako bismo vam mogli pokazati gdje se prikupljeni novac iz ovog fonda usmjerava, tako da ćemo vam uskoro, inšallah, moći predočiti taj materijal. Jedan video klip pomoći iz NUM fonda na području Tuzle možete pogledati na kraju ovog teksta.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”

UPUSTVA I NACINE ZA SLANJE NOVCA MOZETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
_______________________________

2. Da‘vetski fond

Važnost ovog fonda uistinu je velika, jer prvenstveno se iz njega održava rad NUM stranice u vidu pokrivanja troškova hostinga i domene stranice, te plaćanja saradnika koji su angažovani na radu stranice, a isto tako iz ovog fonda pomoć se usmjerava i mnogim udruženjima i džematima diljem Bosne i Hercegovine, pa i šire, čije ste aktivnosti, u vidu održavanja halki Kur’ana, javnih tribina, kurseva i seminara, info štandova i drugih edukativnih aktivnosti, imali priliku gledati na našoj stranici. Nebrojeno puta smo govorili, pa ćemo i ovoga puta, o bitnosti da‘ve i islamskog misionarstva s ciljem da ova lijepa vjera u njenom izvornom i čistom obliku dođe do što većeg broja ljudi, te da im se na najljepši način ponudi, a od Allaha su uputa i uspjeh.

Koliko je samo onih koji lutaju u tminama nevjerstva, u depresiji i beznađu, u okovima ovog dunjaluka, izgubljeni i nesretni… Nekima od njih Allah je odredio da budu upućeni, da budu spašeni, da uputa dođe do njih… pa možda baš tvojim i mojim sebebom Uzvišeni Allah uputi nekoga od njih, ili možda skupine njih… Možda je Plemeniti Allah odredio i zapisao da mnogi ljudi putem tvoje sadake, koju doniraš za neku javnu tribinu ili info štand, prime uputu i vrate se islamu… Pa zar ne vrijedi uložiti u ovu unosnu trgovinu? Jer, kao što je rekao Allahov poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem: “Da Allah tvojim posredstvom uputi na Pravi put samo jednog čovjeka, to ti je bolje nego da imaš stado crvenih deva.” (Buhari, br. 3009)

Stoga, poštovani brate i cijenjena sestro, uložimo svoju sadaku sa nijetom pomoći svim ovim udruženjima i džematima, i sa nadom i dovom Allahu da nam ukabuli i da nam se mnogostruko vrati kada nam bude najpotrebnije!

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za da‘vu”
___________________________________

Nacin uplata:

BANKA

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MJESECA JANUARA, INSALLAH
_____________________________________________________

Allahov poslanik, sallallahu ‘alejhi we selleme, je rekao: „Onaj koji se bude brinuo o udovicama i siromasima je kao i mudžahid na Allahovom putu, ili kao onaj koji po čitavu noć klanja a danju posti!“ (Buharija i Muslim)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta