Aktuelno

Pokušavali su da mu nakače etiketu “ekstremiste” …

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pokušavali su mnogo puta da mu “nakače” etiketu ekstremiste, tamo nekog “vehabije”, bradonje, onog koji omalovažava žene i postavlja ih na nivo niži od svakog dna, pokušavali da prave kojekakve “novinarske priloge”, a da ni izjavu od njega nisu uzeli, pokušavali da napišu kako okuplja omladinu i uči ih svemu pogrešnom, mnogo toga pokušavali, ali ga je to svaki put samo diglo još više, jer Allah čuva svoje pokorne i iskrene robove. Hvala Allahu, jer samo On uputu daje onome kome želi i samo On oči otvara onome kome želi.

Ovaj insan je neko koga zavoliš u ime Gospodara nakon samo jednog dersa, predavanja ili susreta s njim. Gospodar mu je dao bereket u tome da jako brzo uđe u srce insana.

Ko je Elvedin Pezić?:
▪︎INSAN
▪︎Sljedbenik Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem
▪︎magistar šerijatskih nauka (magistrirao ocjenom mumtaz, mertebetuš-šeref, odnosno, odičan sa počasnom titulom, što predstavlja najveću ocjenu)
▪︎daija
▪︎pripadnik odreda Mladih Muslimana koji je domovinu, Bosnu i Hercegovinu, branio sa 15 godina tokom agresije
▪︎misionar
▪︎šejh
▪︎dobročinitelj
▪︎humanitarac
▪︎osoba koja će ti izmamiti osmijeh na lice i onda kada ti nije do tebe samog
▪︎budući hafiz Časnog Kur’ana
▪︎neko u čijem glasu i gestikulaciji uviđaš ljubav prema Allahu subhanehu we te alla i Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem

Zahvaljujući šejhu Elvedinu, njegovim sebebom, izgrađeno je nekoliko džamija u Africi preko našeg projekta, a nekolicina njih čeka svoju gradnju.
Pored toga, redovno podržava naše projekte u Africi, #Bunara_u_Africi , #Džamija_u_Africi , #Uvakufljenja_Kurana , #Projekt_Jetima #Projekt_hadž_i_umra i niza drugih projekata kako naših, tako i onih koji u ime Allaha rade za ummet.

Šejh Elvedin Pezic je insan koji ženu i njenu ulogu postavlja na izuzetno visoke stepene u društvu, a sve vodeći se Kur’anom i sunnetom Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, te na taj način ne dozvoljava vrijeđanje, ponižavanje i omalovažavanje žena. Dobro poznata informacija je ta, da dok je njegova hanuma hifzala Kur’an, on je bio na raspolaganju kako njoj, tako i njihovoj djeci kojih ima ukupno šest, te poslovima u njihovoj kući.
Inicijator je velikog broja humanitarnih projekata, akcija, dešavanja.
Održao je hiljade predavanja, druženja, seminara i dersova, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta, te izdao i nekoliko knjiga.
Jednom je izjavio da je njegov životni san, da postane hafiz Kur’ana, molim Uzvišenog da i to okonča uskoro.
Šejh Elvedin, kao jednog od svojih autoriteta, smatra hfz. dr. Safeta Kuduzovića, našeg uvaženog šejha, Gospodar nam ga poživio.
Šejh je jedne prilike gostovao u Tuzli i održao promociju svoje knjige na kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi, među njima i jedna trudnica koja zbog gužve nije mogla kupiti knjigu, a nakon predavanja šejh se istoj javio u komentar i ponudio da dođe u njen grad i lično njenoj porodici uruči knjigu. Pa subhanallah!!!

Šejh Elvedin je veliki dio svog života proveo u svetim mjestima, Mekki i Medini, učeći vjeru od najvećih, najpriznatijih i najboljih alima, te ako ga precizno slušate i pratite, pored česte uzrečice “…isto tako…”  ,možete uvidjeti koliko nura, mehkoće i odlika tamošenjeg hajr naroda nosi u sebi. Njegovo lice zaista odiše Medinom i njenim berekerom. Ovaj insan ti u jednom predavanju izmami osmijeh na lice, u drugom trenutku te rasplače koliko ti srce smekša, a u trećem te, dubokoumnim riječima i savjetima osvijesti, tako jako, da ti danima poslije odzvanjaju njegove rečenice u glavi. Tokom predavanja uvijek traži iznimnu tišinu i pažnju, a sve zbog toga što se za jedno svoje predavanje priprema oko 20-ak dana. Prisutne uvijek podstiče da na predavanjima zapisuju ono što bilo koji predavač kazuje, jer je to jedna od odlika onih koji žele da u životu uče i istražuju vjeru.
Njegova predavanja su nešto što niko ne propušta, dvorane bivaju ispunjene do posljednjeg mjesta, a veliki broj osoba njegovim sebebom vratilo se islamu, namazu, a ono najljepše od toga jeste da je veliki broj osoba drugih vjera, njegovim sebebom primilo islam.

Šejh Elvedin Pezić je insan kojem nikada nećete biti naporni, insan koji će vam pomoći koliko god je u prilici i moći i neko ko će dati sve od sebe da te izvuče iz problema u kojem se nalaziš.

Njegovu Facebook stranicu prati blizu 200.000 ljudi, što mladih, što starih, što muslimana, što ljudi drugih vjera.

Eh ti, tebi govorim praško jedna, koji si se usudio ikada uvrijediti, ogibetiti ili na bilo koji način povrijediti čast i ugled šejha Elvedina, jesi li svjestan kakvu gromadu od insana vrijeđaš? Traži mu halala, dok si još uvijek na ovom dunjaluku, ne znaš kada ti Gospodar može poslati meleka smrti?

Molim Gospodara da našeg šejha Elvedina, te sve naše uvažene daije, alime, šejhove, profesore, hafize i efendije, kao i učene sestre dajinke, profesorice i hafize, nagradi najljepšim nagradama dunjaluka i Ahireta i molim Ga da u Džennetu Firdeusu budemo u društvu njih i našeg Miljenika, sallallahu alejhi ve sellem. (A.A.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta