Humanitarni kutak

Pomoć dvojici malih dječaka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre, u februaru mjesecu je prikupljeno jako mnogo novca za malog Dzejlana, elhamdulillah (te uplate mozete vidjeti OVDJE). Za mjesec mart smo odabrali dva slucaja, odnosno dva oboljela djecaka koji su potrebni nase pomoci:

1. Trogodišnji Dženan iz Gornjih Rahića

Mali Dženan je u kritičnoj situaciji sa zdravljem. Nakon što su iscrpljene sve mogućnosti liječenja u Sarajevu (BiH) na Kliničkom centru doktori su dali preporuku da se izvrši transplatacija koštane srži u Ljubljani (Slovenija) radi spašavanja dijeta. Operacija će koštati 100.000,00 KM.(50.000,00 eura)i vec je prikupljeno nesto vise od pola potrebne sume za operaciju.

Pogledajte video o malom Dženanu:

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za malog Dženana”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
************************************************

2. Meris iz Gradačca

Mali Meris ima samo dvije godine, ali mora obaviti hitno operaciju oka, jer desno oko mu nenormalno raste i može narasti do veličine jabuke, ukoliko se nista ne poduzme doktori mu moraju izvaditi ovo oko jer će bolest preći i na drugo, a rast oka mu moze unakaziti lice i moze lobanju da ošteti jer je dijete u fazi razvoja.

Za operaciju je potrebno 10.000 eura, a operacija se treba uraditi u Njemačkoj krajem sljedeceg mjeseca.

Pogledajte video o ovom malom djecaku:

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za djecaka iz Gradačca”
**************************************

3. Uplate za dawu

Kao i obicno i za ovaj mjesec prikupljamo pomoc za dawu. Od pomoci koja stigne za ovu kategoriju odrzavamo NUM stranicu, placamo nase saradnike, a isto tako pomazemo dawetske dzemate u BiH. U skorije vrijeme smo poslali pomoc dzematima u Zavidovice, Sarajevo, Gradacac, Brcko, u nekoliko dzemata u krajini i zamolili smo ih da nam posalju izvjestaje o svom radu i svojim aktivnostima, pa ce mo, inshaAllah, uskoro prezentirati neke dzemate kojima smo slali pomoc iz ove kategorije.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
**********************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

ZAMOLILI BI VAS DA NAM VISE NESALJETE UPLATE PREKO PAYPAL-A, JER VISE NE PRIKUPLJAMO POMOC PREKO OVE ANGENCIJE.

OVA AKCIJA TRAJE DO 8. APRILA, INSHAALLAH
——————————————

Onima koji milostinju budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita. (Sura: Al-Hadid, 18)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta