Za sestre

Poslušne Allahove robinje ili…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nedavno, prolazeći jednom ulicom, ispred mene iz auta izađe jedna mlada muslimanka, čija je kosa bila pokrivena hidžabom, a lice toliko prekriveno šminkom  da je  taj prizor bio odbojan, i u prvi mah ova me sestra podsjeti na japanske gejše. Naravno, obrve su joj sve bile počupane i umjesto njih imala je samo iscrtane. Inače se može primijetiti da mnoge pokrivene sestre čupaju obrve i onda ih iscrtavaju, pa se insan zapita da li one uopće znaju da je čupanje obrva veliki haram, pa onda samo slijede zapadnjačku kulturu, ili to znaju, ali ne mogu da pobijede šejtana pa svjesno čine taj haram?

 Sestro, ako ti se Uzvišeni već smilovao i uputio te na pravi put, omilio ti namaz i islamsko pokrivanje, zašto onda izlaziš toliko našminkana, i još nešto gore od toga – zašto čupaš obrve? Kako se mogu naći takve dvije krajnosti kod tebe: pokorna si Uzvišenom u pogledu hidžaba, ali čupaš obrve?

Pročitaj ovu predaju: Jednom prilikom, Ibn Mesud, radijallahu anhu, rekao je: “Allah je prokleo žene koje se tetoviraju i koje tetoviraju, i žene koje čupaju obrve i koje traže da im se čupaju obrve i koje stanjuju zube, uljepšavajući se i tako mijenjaju izgled koji Allah daje stvorenjima!” Kada mu je jedna žena prigovorila zbog toga, on joj je odgovorio: “A zašto da ne proklinjem onoga koga je prokleo Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i koji je proklet u Allahovoj Knjizi? Uzvišeni Allah kaže: ‘Ono što vam Poslanik da – to prihvatite, a ono što vam zabrani – ostavite!’  (El-Hašr, 7).” (Muttefekun alejhi)

Sestro, potrudi se da ti Allahovo zadovoljstvo bude na prvom mjestu, jer zaista čupanje obrva nije vrijedno da, ne daj Bože, budeš u onoj skupini koju je Uzvišeni Allah prokleo!

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta