Aktuelno

Potrebna pomoć za izgradnju džamije (Norrköping – Švedska)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Selam alejkum draga braćo i cijenjene sestre! Došao je i taj trenutak da započnemo jedan velik i hajirli projekat, projekat izgradnje prve Bošnjačke džamije sa munarom u Skandinaviji u gradu Norrköpingu (Švedska).  Imali smo donatorsku večer 12. maja 2018. gdje smo uspjeli sakupiti više od 1 milion švedskih kruna (oko 100.000 eura) i to je dovoljno da se izlije ploča i urade priključci za struju i kanalizaciju. Islamska zajednica Norrköpinga je u fazi prikupljanja finansijskih sredstava za dalje radove koji će se postepeno raditi u etapama u onoj mjeri koliko finansijska situacija dozvoljava. Zato vam se obraćamo draga braćo i cijenjene sestre da pomognete izgradnju ove džamije u onoj mjeri koliko ekonomski možete podnijeti, a Allah će svačiji trud vidjeti.

Od Osmana, r.a., prenosi se da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: ” Ko sagradi džamiju, želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo, Allah će mu zbog toga u Džennetu sagraditi kuću poput nje.” (Buhari, 450; Muslim, 533; i mnogi drugi.)

Izgradnja džamije je trajna sadaka a to je najbolja sadaka jer ona traje i poslije naše smrti. Svaki put kada neko klanja namaz, prouči Kuran, zikri, sluša predavanja i obavlja ostale vjerske aktivnosti, vi koji ste učestvovali u izgradnji džamije će te imati sevap za svaku vjersku aktivnost koja se obavlja u džamiji bez da se išta umanjuje onome ko radi ta djela. Čovjek može biti u mezaru hiljadama godina a da mu sevapi dolaze na konto dobrih djela ako je ostavio iza sebe trajnu sadaku, pa zato dajmo svoj doprinos jer vi na taj način izgrađujete kuću sebi u Džennetu.

Finansijska sredstva možete donirati direktno Islamskoj zajednici Norrköping na sljedeći način:

Swish:1234344057

Paypal: norrkoping@izb.se

Bankgiro: 613-6519

Za inostranstvo:

IBAN: SE5580000848069147662879

BIC (SWIFT): SWEDSESS

Džematlije čiste i ograđuju teren gdje će se graditi džamija

 Firma sa kojom je sklopljen ugovor započela ravnanje terena 26 juna 2018.

 

Na ovim slikama možete da vidite kako će džamija izgledati kad bude završena, inšallah

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta