Sihr i džinni
a person drowns underwater

Potresna priča o spletkama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Prije 3 godine sam bila normalna vjernica sa hidzabom, zaljubila sam se u momka koji je bio sa jednom mojom poznanicom. Tacnije vise sam se zaljubila u njegov imetak i u cinjenicu da zivi izvan Bosne sto je meni bila najveca zelja. Ja sam svoje jade pricala nani za koju nisam znala tad da je sihirbaz te je ona zamolila mene da donesem jednu sliku te djevojke kako bi je ona mogla vidjet. Sliku nije bilo tesko naci, bila je na facebooku(braco i sestre, ovo nije nikakva bajka sa sretnim krajem. Pazite sta objavljujete na svom facebook profilu dovoljna je jedna slika da vam neko unisti zivot)

Moja nana je pitala da li iskreno zelim tog momka i ja sam rekla da zelim. Trazila je i njegovu sliku sto smo takoder nasli na facebooku te je moja nena uzela obje slike i napravila neke cvorove i neke da kazem “dove”… Ja sam tek tad shvatila sta radi, ali me vec sejtan odnio u pogresnu stranu i nisam marila. Nana je rekla da ta sestra nece imati uspjeha u zivotu, da ce imati velikih problema sa nesanicom, skolom, te da kad nauci Kur’an napamet, nece moc nikad otic na komisiju jer se i to smatra uspjehom. Njemu je s druge strane napravljeno da nema imetka, da bude puno zivcan, mrzovoljan i da uvijek ima probleme s tom djevojkom. Dzini su nani prenosili njihove razgovore, a nana meni. Njima su to bile 3 godine patnje, svade za sitnice, ali su idalje ostajali skupa.
 
Vidjevsi da to nema nekog efekta, moja nana napravi sihr momkovoj dajdzinci koja se tad trebala udat da ima problema u toj porodici u kojoj dolazi i da ima velike vesvese po pitanju te sestre sto je tako i bilo i to je samo zakuhavalo situaciju. Shvatili smo da jedini nacin da razdvojimo njih dvoje jeste da momka dovedemo u situaciju da bira izmedu svoje porodice i te djevojke. Dok su jedne godine momak i njegovi roditelji obavljali Hadz, moja nana je dosla na ideju da preko majcinog telefona napisem jednu pozitivnu poruku o toj sestri. Da je nahvalim i sa stvarima koje nisu istina te da isti telefon nakon toga razbijem i broj bacim. Tako se i desilo. To je vec stvorilo sumnju medu njima.
 
Poslije je nana zrtvovala razne zivotinje kako bi je dzini slusali jer uvijek dzini traze nesto zauzvrat, te je slala svoje dzine da ubacuju velike vesvese njegovim roditeljima protiv te djevojke, a njoj da ubacuju vesvese protiv njegove porodice. To je sve tako bilo i poceli su se svi udaljavat jedni od drugih. Nakon toga smo nana i ja napravile lazne chatove koristeci njen i moj telefon nekad prije ikindije jer su dzini rekli da je to najbolje vrijeme da napravimo. U chatu smo na jedan maltene glup nacin ocrnili majku tog momka te su dzini znali kad je pravo vrijeme da te poruke stignu gdje treba i da se pokazu. Nakon sto smo napravile chat i poslale sutradan u isto vrijeme, sve je islo kao sto smo planirali. Poslje tog smo umjesali jos neke osobe u ovu igricu ali ne zelim da sad pisem o tom. Vazno je napomenut da sestra pod utjecajem dzina je znala reci neke stvsri koje nije mislila jer dzin to izgovori ili napise umjesto nje i ona se poslje tog ne sjeca sto nam je bilo idealno jer nam je bas to trebalo kako joj niko nebi vjerovao.
 
Nakon nekoliko dana od svega toga, nasoj igri je dosao kraj. U isto vrijeme pred ikindiju kako su nam dzini rekli sve se razotkrilo s tim da ta sestra nije imala nijedan dokaz da je ona nevina vec su njegovi roditelji kao i sam momak pod uticajem velikih vesvesa, a on i dzinskih reakcija, zamrzili su tu djevojku i sve igrice i spletke prebacili na njena leda. Sve je tako bilo ciljano i sve te informacije su nam dzini prenosili. Ja sam bila naravno mnogo sretna i nana me natjerala da popijem fildzan krvi i da zakoljem jednu zivotinju u ime tog dzina. Vazno je napomenut da ja kako sam se upustila u sve ovo, 3 godine nisam namaz obavila i skinula sam hidzab. Istu noc sam imala jako strasan san u kojem vidim tu djevojku da se nikad nije udala i da proklinje onog ko joj je ovo ucinio te da ja gorim u Dzehennemu i da Allah govori “dajte joj najvecu kaznu jer se ovo desi onima koji diraju moje robove” imala sam paralizu sna iz koje se jedva probudih i prvi put nakon 3 godine shvatim sta sam uradila i padnem Allahu na sedzdu. Shvatila sam tek sad tezinu ovog i da sam maltene unistila neciji zivot. Ja sam molila nanu da ponisti sihr, ali ona ne zeli i sve dok se njih dvoje ne izlijece, imat ce problema s kim god se vjencali.
 
Njegovi roditelji ce idalje imat velike vesvese po pitanju te djevojke i koga god im sin ozeni, proce isto jer sihr se nije ponistio. Ovo se treba rijesit cim prije jer sihr sto je stariji teze ga je uklonit. Tu puno ima sihrova, uroka i trebat ce sigurno nekoliko dobrih tretmana Svi znaju da kad se sihr razotkrije i kad se sazna da je uzrok nekog problema sihr, tad dzini najvise napadaju spletkama, vesvesama, u snu najvise jer su otkriveni i sad daju svoj maximum da pokvare sve sto se pokvarit da. Ovo ce bit tezak period za sve ako se ne budu lijecili na vrijeme. Cak se savjetuje da taj momak i sestra skupa obavljaju rukje jer im je skupa napravljeno i to je povezano. Mislim da ce im se bit tesko izljecit ako ne budu skupa to radili. Moja nana se zove (ime autor izbrisao), Zivjela je u okolini Doboja, a sad zivi u okolini Zenice.

Š. A.
_______________

P.S. Ova poruka je došla sinoć na privat (neke detalje sam izmijenio radi privatnosti pogođenih osoba) i očit je dokaz kako je nana sihirbazica koristila svoju rođenu unuku da bi spravila sihr jer ko jednom počne raditi sihr i koristiti dzine, mora im stalno traziti “nove bauštele”, da ne “sjede besposleni”, inače džini kao pit bulovi ujedaju vlastitog gazdu! Zato je zrtvovala rođenu unuku!
 
Hfz. Fuad Abdullah Seferagić

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Slijedeći tekst će biti poslat administratorima stranice: