Aktuelnosti

Povodom stravičnog događaja u Bihaću

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije nekoliko dana cijelu Bosnu i Hercegovinu potresla je vijest o stravičnom događaju koji se desio u bihaćkom naselju Mali Lug, kada je otac ubio troje svoje maloljetne djece, a zatim i sebi samom oduzeo život. Mnogo je o tome pisano ovih dana, a mi se želimo osvrnuti na sljedeće u vezi s ovim događajem…

Zastrašujuće je koliko ljudi po društvenim mrežama komentiraju ovo što se desilo, bilo da osuđuju oca ili majku te djece. Čovjek treba znati da ne treba  komentirati sve što se dešava oko njega, a pogotovo ne ono u što nije upućen, niti ima jasnu sliku šta se sve dešavalo prije samog ovog događaja. Tek kad bi čovjek mogao da jasno sagleda cjelokupnu situaciju šta se sve dešavalo prije toga u toj porodici (u što ogromna većina onih koji komentiraju nije upućena), tada bi bio u mogućnosti da donese neki prevedan sud povodom svega toga. Međutim, da je čovjek i u mogućnosti da zna sve pojedinosti, zašto da se upušta da govori ili piše komentare od kojih neće imati ama baš nikakve koristi, a posljedice tih komentara mogu biti kobne?

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Čovjek će izgovoriti riječ na koju neće obratiti pažnju, a kojom će izazvati Allahovu srdžbu i zbog nje će biti bačen u Vatru.” (Buhari) Danas ćeš napisati nešto, a za nekoliko mjeseci nećeš se ni sjećati da si išta pisao o tome, a možda si izgovorio/napisao nešto zbog čega ćeš se žestoko kajati jer možda će zbog tih tvojih riječi Uzvišeni dati nekom pravo na Sudnjem danu da traži svoj hakk od tebe.

“Zašto je majka te djece ostavila djecu kod ‘tog čovjeka’? Iz kojeg je razloga otišla u drugu državu bez njih? Da li je zbog toga loša majka? Da li je pogriješila?”…. Šta ti imaš sa svim ovim i zašto da komentiraš ili osuđuješ nekog o kome skoro ništa ne znaš?

Zatim, taj čovjek što je uradio ovako strašne stvari… Svaki normalan čovjek zgrožava se nad ovim što je uradio, ali zamislite u kakvom je očaju taj čovjek bio kad je uradio nešto ovako užasno. Zamislite kako i koliko ga je prokleti šejtan, čovjekov otvoreni i najveći neprijatelj, bio pritisnuo vesvesama da je podigao ruku na svoju djecu. Ovo je tako žalosno i bolno, da čovjek, kada čuje za ovakvo nešto, treba da se utječe Uzvišenom Allahu od prokletog šejtana, da uputi dovu za sebe i svoju porodicu da nas Uzvišeni Allah zaštiti od ovakvih i sličnih iskušenja, a ocu ove djece dovoljno je što će mu Uzvišeni suditi za to djelo.

Imaj na umu da ti nisi Sudija, već Allahov nemoćni rob, pa zbog toga budi ponizan i ne uzdiži se, jer možda će te Uzvišeni sutra staviti na neko iskušenje na kojem ćeš pasti ili ga nećeš moći izdržati

Molimo Uzvišenog Allaha da ovoj nedužnoj dječici podari Džennet i da više nikad ne osjete bol i strah!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta