Pokajnici

Poznata francuska pjevačica primila islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Tako je bilo sve do danas (30. septembar 2012.), kada se odlučila dati eksluzivni intervju popularnoj francuskokj televiziji TF1. Tom prilikom, DIAM’S se pojavila odjevena u tradicionalnu islamsku žensku nošnju što je samo od sebe potvrdilo nečije strahove, a s druge strane i nečije nade, da je uistinu prihvatila islam…

Francuska je poznata po mnogočemu, pa i po umjetnosti i velikom broju umjetnika. Skoro se navršilo već tri godine od kako se jedna od francuskih umjetnica, inače tamošnja najpopularnija a i planetarno poznata RAP zvijezda poznata pod pseudonimom DIAM’S, neočekivano povukla sa muzičke scene, i to na vrhuncu svoje popularnosti. Od tada se uveliko govorkalo da je DIAM’S (Mélanie Georgiades), u koju su francuski zagovarači “jednakosti” spolova polagali velike nade, prihvatila Muhammeda, s.a.v.s., za svog poslanika, a Allaha Uzvišenog za svog Gospodara.

Takva informacija, uz par fotografija je plasirana još tijekom 2009. godine od strane uglednog francuskog nedjeljnika “MATCH PARIS”. Na objavljenim fotografijama se vidi Diam’s kako odjevena u tradicionalni hidžab napušta jednu od pariških džamija. Naravno, uslijedilo se kritike na račun RAP zvijezde, prvenstveno od strane francuskih fundamentalističkih sekularista, koji su izražavali otvorenu zabrinutost, da će njena konverzija znatno uticati na njene fanove, te da će se i oni odvažiti saznati nešto više o islamu i odlučiti se možda na isti korak.

Međutim, DIAM’S se od tada nije oglašavala u javnost, već je u međuvremenu sklopila brak, postala majka, i posvetila se porodici. Tako je bilo sve do danas (30. septembar 2012.), kada se odlučila dati eksluzivni intervju popularnoj francuskokj televiziji TF1. Tom prilikom, DIAM’S se pojavila odjevena u tradicionalnu islamsku žensku nošnju što je samo od sebe potvrdilo nečije strahove, a s druge strane i nečije nade, da je uistinu prihvatila islam. U predivnom intervju, govorila je o svojoj karijeri, svom životu prije islama, razlozimo zbog kojih je prihvatila islam te o svom sadašnjem životu.

Intervju je pratilo nekoliko miliona gledaoca. Istu noć je snimak intervjua postavljen i na famozni youtube, te je za samo nekoliko sati zabilježio preko million posjeta i na hiljade komentara, što je uticalo da već naredni dan snimak bude uklonjen, navodno zbog autorskih prava. Toliko o slobodi govora. Međutim, aktivni članovi medijske sekcije našeg udruženja su se potrudili da video zapis intervja blagovremeno prevedu s francuskog na bosanski jezik, te ga ovom prilikom činimo dostupnim našim dragim posjetiteljima.

Na kraju da napomenemo da lokalna štampa i drugi mediji posvećuju veliku pažnju ovom događaju. Dok s druge strane, muslimani u Francuskoj ne kriju radost zbog činjenice da, i pored velike diskriminacije koju trpe tamošnje muslimanke koje nose mahramu, Uzvišeni daje da dojučerašnji borci protiv mahrame postaju nosioci iste.

Spletke su pleli i oni prije njih, samo, Allah je Gospodar svih spletki…” (Er-R’ad, 42)

imedia-uma.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta