Odgovori o sihru

Primjetila sam da mi fali kose…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Molim vas da mi pomognete. Hitno mi je potrebna pomoć. Imam 19 godina, u vezi sam sa momkom već sedam mjeseci. Nakon dva mjeseca naše veze primijetila sam da mi je na sredini glave odsječen pramen kose. Imam dugu kovrdžavu kosu. Jednu noć kad sam prošla rukom kroz kosu, osjetila sam da me nešto bode i vidjela sam pramenčić koji štrči oko 1 cm. Moja mama kaže da se vidi da je odsječen makazama, jer je oštro. Poslije toga počele su svađe između mene i mog momka, ali bez ikakvog razloga. To se dešavalo na praznike. Za vrijeme te svađe moj momak ima čudno ponašanje i kada se smiri kaže kao da je to neko drugi. Još da naglasim da ne spavam van kuće, ne izlazim na mjesta koja su zabranjena u islamu, jer potičem iz vjerske porodice, a i sama sam naklonjena vjeri. U posljednje vrijene kada hoću da obavim namaz nešto mi smeta i ne da mi pa se borim s time. Šta se dešava sa mnom? Da li je to sihir ili nešto drugo? Pomozite mi.

Odgovor: Poštovana sestro,

Ukoliko je evidentno odsjecanje kose na vašoj glavi, to može biti znak da je neko upotrijebio odsječeni dio kose da bi se na njemu napravio sihr. Jer, šta će nekome drugome vaša kosa? Svađa sa momkom i gubljenje volje za namazom daju mi pravo da posumnjam u postojanje i pravljenje sihra. Zato bi se hitno trebali nekome obratiti ko bi vam odmah proučio rukju i pokušao pomoći. Svaki sihr u početnom stadiju lakše se liječi. Što se tiče vašeg momka, mislim da biste ga trebali upoznati sa problemom i zamoliti da zajedno potražite rješenje. Možda se neko želi umješati u vašu vezu i rastaviti vas.

Što se tiče ašikovanja u Islamu o tome smo pisali u ovom odgovoru: https://www.n-um.com/sam-u-stanu-sa-djevojkom-2/

Molim Allaha da vam pomogne da vam pomogne.

Hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta