Humanitarni kutak

Produžujemo martovsku akciju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, produžujemo martovsku akciju za još nekoliko dana, tj. do 11.marta, inšallah. Ovo radimo najviše iz razloga kako bismo pokušali prikupiti malo više sredstava za braću i sestre iz Udruženja “Savjet” Brčko, kako bi oni bili u mogućnosti da započnu izgradnju islamskog centra. Dosadašnji odaziv za ovu akciju bio je prilično skroman, pa zbog toga ponovo apeliramo na braću i sestre, koji su u mogućnosti, da se odazovu na ovu akciju i da svojim novčanim prilozima zarade trajnu sadaku, jer za svaki hajr koji se održi u ovom centru, oni koji budu pomogli u njegovoj izgradnji imat će nagradu za to, inšallah. Spisak pristiglih 114 uplata za ovu akciju možete pogledati OVDJE.

Projekat Udruženja građana “Savjet” Brčko sa sjedištem u Maoči – Tokom protekle dvije godine prikupljanja sredstava za kupovinu zemljišta potrebnog za izgradnju islamskog centra, uz Allahovu pomoć, prikupljen je određeni iznos novčanih sredstava neophodnih za kupovinu adekvatnog zemljišta, te smo prvi dio ovog projekta uspješno okončali. U drugom dijelu projekta Udruženje ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava kako bismo započeli izgradnju islamskog centra. S obzirom na veličinu projekta, Udruženje  nije samo u mogućnosti finansirati ovaj poduhvat, pa obavještavamo sve muslimane koji su u mogućnosti da pomognu izgradnju islamskog centra, da se uključe u ovu akciju.

U ovom videozapisu možete pogledati obraćanje prof. Muhidina Halilovića, daije u ovom džematu:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “ za Udruženje “Savjet” ”

UPUSTVA I NACINE ZA SLANJE NOVCA MOZETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
_______________________________

2. Uplate za da’vu

Draga braco i cjenjene sestre, i ovaj mjesec nastavljamo sa prikupljanjem pomoci za dawetski fond, fond iz kojeg se pomaze rad ove stranice, rad mnogobrojnih dzemata i dawetskih projekata u BiH (i sire), te se pomazu pojedini nosioci ove dawe u Bosni, a koji jedva kraj sa krajem sastavljaju.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za da‘vu”
___________________________________

Nacin uplata:

BANKA

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

OVA AKCIJA TRAJE DO 11. APRILA, INSALLAH

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta