Poučne priče i tekstovi

”Pronađi svoju sreću” – kratka inspirativna priča

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jednog dana profesor je u školu donio mnogo balona i svaki učenik je dobio po jedan. Zadatak je bio da učenici na balonu napišu svoje ime i da ga ostave u hodniku. Nakon što je hodnik bio gotovo u potpunosti ispunjen balonima, profesor je izmiješao balone i dao učenicima 5 minuta vremena da pronađu balon sa svojim imenom. Bez obzira na trud koji su uložili, samo je nekoliko učenika uspjelo pronaći balon sa svojim imenom. Nakon što je vrijeme isteklo učenici su dobili drugi zadatak. Profesor im je ovaj put rekao da uzmu prvi balon koji pronađu i da ga odnesu do učenika čije ime je ispisano na balonu. Samo za nekoliko minuta svi učenici su imali svoje balone, a profesor je tada rekao: ”Ovi baloni su poput sreće, nećemo je nikada pronaći ukoliko budemo mislili samo na sebe, ali ukoliko budemo mislili na sreću drugih, pronaći ćemo i vlastitu.”

Poslanik Muhamed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao ”Najdraži ljudi Allahu dž.š. su oni koji su najkorisniji drugim ljudima. Najdraže djelo Allahu dž.š. jeste da usrećiš drugog muslimana, ili da otkloniš njegovu nedaću, ili da mu oprostiš dug ili da ga nahraniš.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta